Det blandas och ges

EM är i full gång och det har som alltid i mästerskap en del resultat som förvånar eller är överraskande. Vissa spelare underpresterar, andra överraskar, vissa landslag underpresterar och andra överraskar, domare som inte alltid har koll på läget andra som har stenkoll, förbundskaptener som tar ut ”rätt lag” andra som tar ut ”fel lag”.

Första omgången: Polen övertygar i första halvlek i premiärmatchen mot Grekland för att sedan släppa in Grekland i andra och det var ytterst när att Grekland vann men Karagounis brände straffen som hade gett Grekland segern, kanske inte brände då målvakten räddade men straffen var uselt slagen. Matchen slutar 1-1. Ryssland övertygar i segermatchen mot Tjeckien och vinner klart med 4-1. Danmark besegrar Holland, ett Holland som underpresterar i stort och förbundskapten Marwijk mönstrar en överraskande startelva då Afellay startar som varit korsbandskadad den gångna säsongen och bra spelare som Huntelaar, Kuijt och Van Der Vaart får sitta på bänken. Danmark vinner med 1-0. Spanien har bollövertag men Italien skapar de hetaste chanserna. Iniesta är planens gigant och det går inte att ta bollen för den lille spanjoren utan att ruffa. Italien har chanser att sätta dit segermålet men matchen slutar 1-1. Irland förlorar mot Kroatien och Irland uppträder som på Tipsextras tid och fansen jublar när bollen skickas upp på läktaren, klassiskt Tipsextra på 70-talet. Matchen slutar 1-3. Matchen Frankrike-England såg jag inte men vad jag hört så var det ingen större tillställning. Frankrike närmast segern men slutar 1-1. Sverige går in i EM med stort självförtroende men underpresterar av det största. Lite märklig startelva och än märkligare att Hamrén inte spelat ihop en startelva som känner trygghet, ett jädra plottrande med spelare och positioner. Zlatan bäst i Sverige, Rasmus Elm ganska anonym i första halvlek men ligger rätt i positionsspelet samtidigt som han med all säkerhet följde de instruktioner som gällde till punkt och pricka, klart godkänd insats. Sjevtjenko förstörde de svenska förhoppningarna. Ukraina vinner rättvist EM:s sämsta match med 2-1 och Sverige var det sämsta laget i den sämsta matchen.

Andra omgången: Tjeckien chockar Grekland och leder ed 2-0 redan efter 6 minuter. Grekland spelar upp sig i andra och reducerar, har även chanser till kvittering. Tjeckien vinner med 2-1. Ryssland fortsätter att övertyga mot Polen och bör göra fler än ett mål i första. Polen kvitterar men totalt sett bör Ryssarna vinna. Matchen slutar 1-1. Portugal gör 2 snygga mål i första halvlek men Danmark kommer igen och både reducerar och kvitterar men mitt i den danska glädjen kommer segermålet för Portugal straxt efter kvitteringen. Portugal vinner med 3-2. Holland har 3 bra chanser första kvarten men lyckas inte sätta bollen i nät. Gomez gör 2 vackra mål och allt känns som Tysk seger men Van Persie vill annat och tänder Hollands låga men närmare än en reducering kommer inte Holland. Konstig Holländsk laguppställning igen.

Domarnas insatser är överlag bra men varför lägger de inte till mer tid för allt maskande, tänker på tyskarnas maskande mot Holland. 3 minuters tillägg med 5 byten under ordinarie tid och ytterligare 30 sekunder för byte på övertid. UEFA och FIFA borde ändra reglerna för byten, lag som leder bör inte få byta efter 85 minuter. Byten tar sån jäkla tid och alla byten bör ge 1 minuts tillägg.

Kampen mellan SVT och TV4 vinns helt klart av SVT, bättre bild och framför allt överlägset ljud. TV4 kommer inte alls upp i den klass som SVT håller. Kommentatorerna är inte heller av samma klass. Marcus Birro är däremot en skön kille i studion men ingen slår Glenn Strömberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *