Uselt väder, EM och Lindsdal

Tredje omgången: Portugal besegrar ett blekt Holland med 2-1 samtidigt som Tyskland vinner över Danmark med samma siffror vilket innebär att Tyskland vinner grupp B före Portugal. I grupp C kontrolerar Italien matchbilden mot Irland och vinner med 2-0, samtidigt försöker Kroatien sätta käppar i hjulet för Spanien och hade inte Casillas storspelat hade matchen kunnat sluta på ett annat sätt men Spanien vinner helt rättvist. Spanien vinner gruppen före Italien. Sveriges saga är all i detta EM men avslutningen är godkänd då Frankrike besegras med 2-0. England vinner med 1-0 och det är Wayne Rooney som avgör tillställningen.

Kvartsfinaler: Tjeckien har inte mycket att sätta emot Portugal som vinner helt rättvist och tar första platsen i Semi. Grekland-Ryssland spelar på midsommarafton och det är egentligen inget snack om att Tyskland ska gå vidare till Semi även om Grekerna gör 2 mål är de aldrig riktigt nära. Gör man 2 mål på Tyskland bör man vinna men Tyskland är fantastiska och gör 4 mål och det var inte vilka mål som helst, alla 4 är riktigt snygga. Spanien släpper inte greppet om en Semifinalplats och spelar traditionell Spansk fotboll, stort bollövertag och passningar i mängder. Frankrike har bara en chans på hela matchen och den var inte speciellt farlig. Första semin spelas på onsdag då Portugal och Spanien gör upp om en finalplats. Ikväll avgörs det vilket av England och Italien som får göra upp med Tyskaland om den andra finalplatsen. Jag hoppas det blir en final mellan Spanien och Tyskland men det brukar inte bli som jag hoppas.

Om vädret tillåter så blir det förmatch i Lindsdal kl. 17.00 då Myresjö gästar plastgräset på Fjölebro. Vinner Lindsdal ikväll så har 24 poäng spelats in på vårsäsongen vilket är riktigt bra och delad serieledning. Förra året spelades 27 poäng in vilket räckte till en 7:e plats och det kommer att bli en klart bättre placering detta år, kanske rent av serieseger och uppflyttning i division 1 och det skulle i så fall vara det högsta ett lokalt lag spelat sedan Kalmar AIK spelade på den nivån.

Vädret i Sverige har mycket att önska och så här lågt har inte temperaturen kommit över 25 grader en enda gång i Sverige och det har bara inträffat en gång tidigare sedan 1920 och det var 1991 som det var lika illa. De flesta jag pratat med säger att det är ganska bra väder i Sverige men då undrar jag vad de har för uppfattning om bra väder. Kommande tre dagar förväntas inte bli speciellt uppmuntrande, regn kommer in under kvällen och enligt SMHI kommer det att regna både måndag och tisdag. Fy hundan så kasst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *