Jordi Alba och Trekanten

Jordi Alba

Jordi Alba

Jordi Alba klar för Barcelona, inget kontrakt undertecknat men allt tyder på att det är klart. 23-åringens värde lär ha ökat under EM och det är bara att gratulera Valencia som lär få mer betalt för sin vänsterback, bara att gratulera Alba som får ett bättre lönekuvert och bara att gratulera Barcelona som får en fullfjädrad vänsterback. Abidal kommer med all säkerhet inte att spela mer fotboll efter sin levertransplantation vilket är mycket synd men förhoppningsvis kommer allt att gå bra för Abidal.

Kvällen semifinal i EM lär bli en ordentlig ”tjurfäktning” mellan Spanien och Portugal. Portugals chans är att Cristiano Ronaldo överträffar sig själv men det är Spaniens uppgift att stoppa detta. Markerar bort Ronaldo har fungerat förr och kommer bara Spanien till Spel med den uppgiften sån kommer Spanien att spela final på söndag. Vinner Spanien ikväll så tar Iker Casillas sin 100:e seger med landslaget vilket innebär att Casillas är först till 100 segrar med landslaget. Många klagar på Spaniens och för den delen Barcelonas sätt att spela fotboll, passningsspel och åter passningsspel så att motståndaren får jaga och trötta ut sig, tappas bollen så är det aldrig långt till bollen och press sätts in omgående. Ett fantastiskt sätt att spela fotboll på. Jag har sagt det förut och skriver det igen, tänk om Sverige och svenska tränare och spelare kunde begripa det, så länge laget har bollen så gör motståndaren aldrig mål för inte tusan sparkas den in i eget mål. Tittar jag tillbaka i historien under EM 2008 och VM 2010 så har Spanien inte släppt in något mål under matchtid (undantaget avgörande straffar) och förhoppningsvis fortsätter det så.

Trekanten spelade under tisdagskvällen oavgjort 2-2 mot Kalmar Södra och grabbarna i Trekanten gör en fantastisk insats med tanke på att laget spelade med en man kort större delen av matchen då målvakten frilägesutvisades i matchminut 35. Innan utvisningen händer två saker som renderar i mål. 1-0 till Trekanten i matchminut 17 då Michael erövrar bollen på egen planhalva, fintar sin motståndare, lägger en läcker tunnel och slår en perfekt krossboll på 55 meter till Jonte, bra förstatouch av Jonte och ett bra inspel till Dado som inte tvekar utan skjuter direkt och 1-0 är ett faktum. Trekanten är som vanligt glada över målet och jublar lite för länge. Kalmar Södra tilldöms en frispark till höger 15 meter utanför straffområdet. Frisparken slås bra och en Kalmar Södraspelare når högst och kvitteringen är ett faktum, lite onödigt kan tyckas. Trekanten har chans på fler mål men dessa uteblir av olika anledningar. Andra halvlek förväntas bli Kalmar Södras i form av övertag vad gäller spelare på plan men återigen vinner Michael bollen, slår en perfekt passning till Ludde som serverar Dado till höger. Dado avancerar mot mål och har Michael i öppet lägen men väljer att avlossa stora kanonen och vilken kanon sen, ställer helt målvakten och Trekanten är i ledning. Trekanten fortsätter att skapa chanser, både Jonte och Harald har bra chanser att sätta 3-1 men Kalmar Södras målvakt släpper inte till mer. Resultatet ser ut att stå sig men i matchminut 90 kommer kvitteringen och det känns lite onödigt att släppa in detta mål då möjlighet finns att lägga bort bollen. Plus till Dado för sina 2 mål, Ludde och Armin på mitten som stänger bort Vidar samt att Michael återigen gör en fantastisk insats, en insats som inte alltid syns (bara målskyttar syns för somliga) men som är så viktig för laget (hur många såg Tobias Linderoths storhet i landslaget?). Frågan är hur länge Trekanten får behålla Michael? När kallar Lindsdal tillbaka Michael, eller var Mats Gunnarsson (som syntes bland publiken) och scoutade spelare och det var fler tränare på plats på Åvallen denna afton.

Vädret är som det är och det har mer att önska. Idag har det varit kortvarig sol, blåst, regn och åska. Bedrövligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *