Åker Kalmar FF ur? Xavi historisk.

Xavi Hernández är historisk efter EM-triumfen då han med sina 23 titlar är främste spelare i Spanien. 20 för Barcelona och 3 för Spanska landslaget. Xavi har vunnit 8 olika titlar, 1 VM, 2 EM, 6 ligamästerskap, 3 Champions League, 2 Copa del Rey, 2 spanska supercuper, 5 europeiska supercuper och 2 Världscuper.

Kalmar FF förlorade söndagens bortamatch mot IFK Norrköping med 2-1 efter att haft ledningen men tappat allt av spel sista halvtimman. Såg inte matchen men vad jag förstår av diverse referat och tidningars matchrapport så var det ingen större underhållning som Kalmar bjöd på. Passningsspelet har haft mycket att önska i år och vad jag förstår så var det lika uselt igår kväll och ändå spelades matchen på konstgräs vilket bör innebära att underlaget är perfekt. Nanne verkar ha tutat in i spelarna att ”vi får inte förlora”, den viktigaste inställningen som spelare och ledare måsta ha är att ”det är roligare att vinna”. Rädslan att förlora är större än viljan att vinna och då kommer det att fortsätta på den islagna vägen. Jag har följt Kalmar under många år och jag sa det redan förra året och skriver det nu ”Nanne har spelat ut alla sina schackdrag, har inget nytt att komma med. Händer det inget snart kommer det att sluta riktigt illa för Kalmar FF 2012.

Tito Vilanova lär ha 26 miljoner Euro att köpa spelar för och nu är siktet inställt på Athletic Bilbaos Javi Martinez. Martinez kan spela både back och mittfält och skulle passa utmärkt i Vilanovas lagbygge. Enda problemet är att Athletic har satt prislappen på 40 miljoner Euro.

Silly Season

 • Frank Lampard till USA? Näe, Lampard avvärjer ryktet och Stannar i Chelsea.
 • Andy Carroll står högt på Milans önskelista och det lär i så fall handla om ett lån av Liverpool. Liverpools prislapp på Carroll ligger på 35 miljoner pund och de summorna har inte Milan.
 • Chelsea lägger bud på Bayer Leverkusens André Schürrle men Leverkusen har nobbat budet på 20 miljoner euro.
 • Seydou Keita har skrivit på för Kinesiska Dalian Aerbin. Keita väljer att bryta kontraktet då han hade en klausul om att få lämna Barcelona om speltiden inte kom upp i 50 % över senaste säsongen.
 • Tottenham värvar på då Tottenham är överens med Ajax om jan Vertonghen och senaste spelaren som Tottenham jagar är Dortmunds Robert Lewandowski. Emmanuel Adebayor uppger Goal vara nära Tottenham för den blyga summan 5 miljoner pund vilket i så fall skulle vara 20 miljoner pund under vad Manchester City betalade för togolesen.
 • Fiorentina har lagt bud på Arsenals Marouane Chamakh och det var så pass högt att Arséne Wenger och Arsenal kan acceptera budet.
 • Dijons 25-årige mittfältare Benjamin Corgnet ser ut att hamna i Lyon vilket kan ställa till det för Kim Källström. Corgnet väljer franska ligan framför Premier Leagueklubbarna Chelsea och Liverpool. Corgnet har gjort kometkarriär då han spelade i franska 5:e divisionen för 2 år sedan när han var 23 år.
 • Carlos Ancelotti och Paris SG dementerar att de vill ha Barcelonas David Villa.
 • Felepe Melo lämnar Juventus till förmån för Galatasaray.
 • Joan Capdevila kan hamna i Espanyol efter en tung säsong i Benfica.
 • Robin van Persie kan hamna i Paris SG då PSG lagt sig i kampen om holländaren, andra klubbar som är med i jakten på van Persie är Barcelona, Juventus och Manchesterklubbarna City och United. Barca hoppas att Cesc Fabregas vänskap med van Persie ska hjälpa till att få holländarens till Barca.
 • Luka Modric är mycket nära Real Madrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *