FC Barcelona satsar på att bli bäst igen

FC Barcelona satsar på att återta ligaguld och Champions League-titeln kommande säsong 2012/2013. Spelartruppen har spetsats till med bra spelare och förlusterna/tappade spelare har varit få och väntade. Pep Guardiola lämnar över ansvaret till Tito Vilanova efter en fantastisk era i FCB, kanske klubbens bästa. Nya spelare är Jordi Alba (b, Valencia), Sergio Araujo (fw, Boca juniors, lån) och på minuskontot står Henrique (b, Palmerias), Ruben Mino (mv, Mallorca), Seydou Keita (mf, Dalian Aerbin). Träningsmatcherna började igår tisdag med seger borta mot Hamburg SV med 1-2, målskyttar denna afton Dani Alves och George Deulofeu. Deulofeu är ny i Barca B och anfallaren tog chansen direkt att presentera sig. Kan bli något av grabben som är 1994 och spenderat hela sin fotbollsuppväxt i Barcelona. Noterbart från matchen är att inga EM-mästare startade matchen och i paus gjorde Tito hela 9 byten och alla avbytare fick entra matchen. Barca kommer att spela 6 träningsmatcher innan serien drar igång den 19 augusti hemma på Camp Nou mot Real Sociedad. Barca kommer att möta Paris SG med Zlatan Ibrahimovic vilket kommer att bli spännande. Göteborg står också på programmet men det är endast som värd då Barca ska spela mot Manchester United på Nya Ullevi den 8 augusti. Hade vart kul att se den matchen live men med Ticnets biljettpolicy var det kört 15 minuter efter biljettsläpp, trotts att jag var inloggad 30 minuter innan biljetterna släptes. Nedan matcher ska spelas innan serien drar igång. Lite oroväckande är att Leo Messi är skadad och spelade inte igår och frågan är om Messi spelar i Göteborg om 2 veckor. Men vad gör det? Viktigast är att vara frisk till 19 augusti

Träningsmatcher Barca

Träningsmatcher Barca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *