NHL, sport och vädret

Juli månad börjar närma sig slutet och idrotten börjar ta fart igen. I onsdags tjuvstartade OS med damernas fotboll och igår tjuvade herrarna. OS-invigning ikväll. Kalmar FF besegrade kroaterna tämligen enkelt hemma på Guldfågeln arena igår, Lindsdal kvalificerade sig för nästa års svenska cupen genom att besegra Oskarshamns AIK med 4-1 i Hyundai cup, Trekanten förlorade mot Möre BK samt att hockeyn drar igång. Skönt att sporten igång igen på riktigt.

Sommarens väder är bedrövligt. Läs mitt inlägg från 31 januari angående vårens väder i mars-april och maj samt juni/juli vädret. Ganska bra gissat. Sitter ute på gräset nu och klockan är 20.14. Bra väder idag och ganska varmt men nu trillade solen ner bakom grannens tak och omedelbart blir det kallt, fryser f-n. Klockren analys var det i alla fall. Kanske ska börja jobba på SMHI.

 

Hockey 24:7

Hockey 24:7

www.hockey247.se är en ny site på webben med fokus på NHL och äntligen kan vi följa NHL på ett mer ingående sätt. Grabbarna bakom siten lägger ner mycket tid och kraft på detta och har lyckats knyta till sig viktiga profiler som ska vara lite draghjälp eller vad sägs om följande profiler? Uffe Bodin, mannen bakom www.hockeysverige.se, Intervju med Oliver Ekman-Larsson, och enligt säkra källor kommer reportage/intervjuer med Erik Karlsson Ottawa, SVT.s Marie Lehman och Tv-profilen och för detta elitspelaren Johan Tornberg inom kort och fler intressanta artiklar kommer. Hoppas verkligen att detta blir bra och de inledande 3 dagarna har det varit mer än 700 unika besökare vilket bådar gott för framtiden. Lycka till grabbar med Er satsning på att följa NHL.

Samtliga svenska lag är vidare i de europeiska cuperna, HIF i CL och Elfsborg, AIK och Kalmar FF i EL. Kalmar vände underläge 1-0 borta mot NK Osijek till seger ed 1-3 och vad skulle kunna stoppa de röda bröderan hemma på GF Arena? Inget! Klar seger med 3-0 och samanlagt 6-1, Imponerande! Men i ärlighetens namn, varför går det så knackigt i Allsvenskan? Jo, de andra allsvenska tränarna har läst av Nanne Bergstrand, Nanne har inga nya schackdrag att komma med i allsvenskan men mot internationellt motstånd finns fortfarande mycket att ge, Kroaterna hade inte alls koll på Kalmar FF och Kalmars (läs Nannes) taktiska drag. Nu väntar Young Boys i kvalomgång 3. Schweizarna från Bern kommer att bli en svår nöt att knäcka för KFF då de har massor av internationell rutin. Visst har de inte presterat de senaste säsongerna som på 80- och 90-talet men rutin av internationellt spel är viktigt. Kalmar inleder hemma på GFA den 2 augusti och returen en vecka senare i Schweiz. Publikrekordet kan ligga i fara eller kanske rättare sagt, publikrekord kan sättas för schweizarna kommer säkert med några tusen supportrar. Visst vore det härligt med slutsålt och lapp på luckan för första gången. Följdfrågan är om Nanne har fler internationella schackdrag att ta fram mot de unga pojkarna från Bern? Kul hade de vart i alla fall.

Trekanten förlorar borta mot Möre BK med 4-2 och det är inte mycket att skriva om men jag lider mest med Emil som skadade sig i slutet av matchen och det såg inte alls bra ut, kan varit en korsbandsskada. Inte kul, hoppas att det inte va så allvarligt.

OS som skrivit i antågande och frågan är vad svenska truppen ska prestera? Sara Sjöström är en klar guldfavorit och med lite ”flyt” kan eller bör det bli 2 guld, Therese Alshammar dras med skadeproblem, en nerv i nacken spökar och idag kom beskedet att Tessan satsar allt på 50 meter frisim nästa fredag den 3 augusti. Tessan skippar alltså 100 meter fritt och lagkapen och det anser jag är helt rätt. 50 meter är paradgrenen och finalvinst på lördagen är klart inom räckhåll. 3 simguld är dock de guld som simmarna mäktar med men det är inte fy skam och ett par andra medaljer finns inom räckhåll så simningen dra in 6 medaljer, nämligen ovan nämnda 3 guld samt ett silver och 2 brons i basängen. Utöver detta finns medaljchans inom segling, kanot och cykel. Kanske kan handbollen inbringa en medalj och fotbollsdamerna kan kriga om en medalj. OS bruka även överraska på ett eller annat sätt och varför inte en medalj i bågskytte, trapp eller Michel Thornéus i längd? Totalt plockar de blågula hem 9 medaljer, 3 guld i simning och 2 silver samt 4 brons och det ska nog vi svenskar vara nöjda med.

En dryg vecka kvar till att hockeyn drar igång på riktigt då Leksand börjar årets klättring mor Elitserien. 4 augusti inleds matchningen då Färjestad står på andra sidan mittlinjen när pucken släpps i Arvika islada kl. 16.00. Seger skulle vara skönt men viktigast att grabbarna hittar en bra känsla. Totalt ska 11 träningsmatcher spelas och av dessa är det 8 elitserielag som står för motståndet. Bra, tufft motstånd i högt tempo är bra och lite gynnsamma resultat ger råg i ryggen. I april 2013 vet vi om Elitserieplatsen är klar. Lycka till mina vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *