Säsongerna är nära

Hockeysäsongen närmar sig.

HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan

Tre dagar kvar till säsongens första match för Leksand och den spelas mot tufft motstånd då Färjestad står för motståndet. Matchen spelas i Arvika. 11 träningsmatcher ska spelas innan det äntligen är dags för seriepremiär den 12 september hemma mot nykomlingen Karlskrona HK. 52 omgångar längre fram i tiden är det dags för play off och sedermera kvalserien. Leksand tillhör ett av lagen som ska vara med och ta en direktplats till kvalserien. Truppens ungdomar har ett år mer rutin, Pelle Prestberg kan och kommer förhoppningsvis att vara fit for fight igen samtidigt som de nya i laget spetsar till det hela. Amerikanen Kevin Kapstad är ny i backlinjen och Pär Edblom är ny i forwardslede. Årets trupp består av 22 svenskar, same en från vardera USA, Finland, Kanada och Österrike. Ser lovande ut.

Spanska Ligan

Spanska Ligan

FC Barcelona har spelat 2 träningsmatcher och dessa har givit 2 segrar, först 2-1 mot Hamburg och den segern följdes upp med klara 8-0 mot Raja Club Ath. och den matchen mar väl ingen riktig träningsmatch om ärligheten ska fram, mer en kul grej. På lördag kommer det däremot att tuffa till sig då hårdsatsande Paris SG med bl.a. Zlatan och Thiago Silva i laget står för motståndet. Matchen spelas på Park des Princes och allt talar för att det blir utsålt dvs. 48 712 åskådare. Om en vecka spelas matchen med stort M på Nya Ullevi i Göteborg och om allt stämmer så kommer TV4 att sända matchen. Alla svenska Barca-fan och Manchester U fan som inte fick några biljetter kommer i alla fall att kunna se matchen. Hoppas att kommande säsong blir lite roligare för oss Barca-fan än den som senast spelades. Barca har fyllt på med 2 bra spelare samtidigt som David Villa är tillbaka efter sitt benbrott. Första titeln som står på spel är Spanska supercupen som spelas torsdag den 23 augusti med matchstart kl. 22.30. Matchen spelas hemma på Camp Nou. 6 dagar senare den 29 augusti är det returmöte på Santiago Bernabéu och även den matchen startar kl. 22.30.

Lite märkligt att svenska lag inte kan spela dubbelmöten i Svenska cupen men det blir väl ”för många” matcher och för tätt mellan matcherna för de svenska lagen. Märkligt. Barcelona hinner med och klara av 8 matcher i augusti samtidigt som Kalmar FF ”bara” spelar 5 matcher. Lägg därtill att Barcas spelare även är tillgängliga för landslagsspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *