Hockey & Fotboll

Höstens begivenheter närmar sig och då syftar jag på att hockeysäsongen närmar sig samtidigt som de internationella fotbollsligorna närmar sig premiär, vissa ligor har redan startat och då tänker jag först på Ryska ligan där allt fler svenskar återfinns. Träningsmatchandet är i gång och det har börjat bra för mina 2 lag, Barca och Leksand. Barca har 2 segrar och en oavgjord mot PSG som dessutom avgjordes på straffar vilket inte TV4 Sport riktigt hade koll på då sändningen bröts när domaren blåste för 90 minuter, uselt. Leksand inledde säsongens matchande med att vinna med 3-2 mot elitserielaget Färjestad. Fortsätt på den inslagna vägen så kommer det att bli en rolig hockeysäsong.

Lokalfotbollen är inne på höstsäsongen och de lokala lagen i både div. 2 Östra Götaland och div. 3 Nordöstra Götaland har chans på uppflyttning. Lindsdal i div. 2 ligger på samma poäng som ledande Husqvarna FF och Oskarshamns AIK. 10 omgångar återstår så mycket kan hända. IFK Berga har 3 poäng upp till serieledande Smedby AIS med 9 omgångar kvar. Berga har dock chans på uppflyttning även om laget inte vinner serien då 2:an kvalar till skillnad mot 2:an där endast seriesegraren går upp, inget lag kvalar uppåt. I Elitfyran ligger Alstermo och Kalmar AIK på positiv kvalplats men det är jämt, Alstermo har samma poäng som 2:an Växjö BK och 3 poäng upp till serieledande FK Älmeboda/Linneryd och Kalmar AIK ligger 2 poäng efter Alstermo så allt kan hända, dock är det jämt under kvalsträcket också där jagande Tjust FF och Fårbo FF inte kan räknas bort. I Sydöstra 4:an är det jämt värre, Tingsryd leder en poäng före Nickebo som dock har en matcher mindre spelad. Seriesegraren flyttas upp direkt och andralaget kvalar. Nu handlar det inte bara om dessa 2 lag då lagen under kvalplatsen jagar tätt efter och med tanke på att det är olika antal matcher spelade så har ytterligare 3-4 lag chansen att blanda sig i kampen om kvalplatsen. I div. sydöstra står kampen om seriesegern mellan i första hand Tvärskogs IF och SSG IF. Ettan direktuppflyttas och 2:an kvalar. Glömminge IF lär säkert vilja blanda sig i kampen.

Jag tror att Husqvarna vinner 2:an. Smedby AIS vinner 3:an och IFK Berga tar kvalplatsen och jag hoppas dem klarar att kvala sig upp i 2:an. I Elitfyran tar Alstermo klivet upp direkt. Hur det blir med Kalmar AIK och ev. avancemang i seriesystemet är däremot mer tveksamt, ojämnheten är alldeles för stor. Nickebo kommer att vinna Sydöstra 4:an med Ängö på kvalplats. SSG vinner 5:an med Tvärskog på kvalplats och det är tveksamt om dem mäktar med ett kval. Vilka åker ur? I 2:an är inget lokalt lag nära degradering. I 3:an ligger Färjestaden på nedflyttningsplats och det är tveksamt om dem klarar att klättra i tabellen, möjligen kval vilket i sig inte är lätt, degradering och Färjestaden lär få ett tufft 2013. Smedby ryker i Elitfyran och i 4:an klarar si alla ”Kalmarlag”. IFK Borgholm lever farligt i 5:an och får nog inrikta sig på spel i 6:an vilket blir första gången i klubbens historia.

Kalmar FF har chans att gå vidare i EL-kvalet och har skaffat sig ett bra utgångsläge efter 1-0 segern hemma förra veckan. Tufft lär det bli men lyckas Kalmar peta in en boll är läget allt gynnsammare. Seger och avancemang vore riktigt kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *