Ligorna igång och tätt matchande

Äntligen är de internationella fotbollsligorna igång och jag syftar då i första hand på La Liga som ligger närmast mitt hjärta. Tre matcher spelades under lördagen och med tre väntade segrar. Málaga bortaslog nykomlingen Celta Vigo, Sevilla och Mallorca tog varsina hemmavinster med 2-1 mot Getafe resp. Espanyol. Sevilla kommer med all säkerhet att tillhöra toppskiktet och Mallorca lär hamna på övre halvan men vad som kommer att hända med Málaga är däremot mer osäkert. Förra årets tabellfyra och en plats i europaspelet hägrar men hur är det med pengar? Shejk Al-Thani verkar ha ett sviktande intresse för klubben som han stoppat in mängder med pengar i. Bra start fick laget i alla fall. 2 intressanta matcher spelas idag och mest intressant är naturligtvis när Barcelona tar emot real Sociedad hemma på Camp Nou. Ska Barca utmana Real om ligatiteln måste starten på ligan vara bra, Barca har ”bara” ett nyförvärv denna säsong och det är inte vilket som helst, Jordi Alba vänder hem till Katalonien och Barcelona efter succé i såväl Valencias som i sommarens EM. Alba har sedan tidigare 7 säsonger i klubbens ungdomslag. Real Madrid tar emot Valencia hemma på Santiago Bernabéu och Valencia har säkert planer på att störa de två stora i toppen och tränare Pellegrino satsar på att återigen bli ett topplag i såväl Spanien som internationellt.

Hockeysäsongen närmar sig också och mina vänner från södra Siljan har hunnit med fyra träningsmatcher och dessa har givit 2 segrar och 2 förluster. 3-2 segrar mot Färjestad och Modo inledde matchandet och dessa 2 följdes upp med 2 förluster, 0-4 mot Växjö och 4-5 mot AIK. Förlusten mot AIK känns inte riktigt bra då Leksand ledde med 4-0 efter första perioden. Känns sådär att tappa en klar ledning med 4-0 men det är träningsmatcher och båda lagen testade runt rejält. Leksand matchar tätt kommande veckor då hela 7 matcher ska spelas mellan den 21 augusti och 9 september innan serien drar igång den 12 september hemma mot nykomlingen Karlskrona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *