1-2-4-5-6

Varit väldigt inaktiv senaste veckorna men jag har haft mycket att göra med jobbet. Förändringar i ansvarsområde vilket är spännande.

1. F1-kval på Belgiska SPA idag och det hände en hel det som är intressant. Jenson Button var i en klass för sig, polé i morgon med god marginal. Button behövde bara 14 varv för att säkra polé med tiden 1:47,573 vilket är nästan 3 tiondelar före tvåan och tvåan är en riktig sensation då Kobayashi i sin Suber är kvaltvåa. I led 2 startar Maldonadi i Williams med Räikkönen i sin otroligt vackra Lotus vid sidan. Sauber är kvalets stora överraskning med Pérez i startled tre och Kobayashi i startled ett. Spännande race i morgon.

2. Kollade när Karlskrona gästade Lindsdal Fjölebro och det var väl egentligen aldrig något snack var poängen skulle hamna. Lindsdal tar en komfortabel seger med 5-1 och dagens segerherre är onekligen Fredrik Petersson med sina 4 (!) mål som likväl kunde varit 6 (!) då Fredde hade en nick i ribban och ett skott i stolpen. Ville avslutar målfabrikationen efter ett vackert anfall. Lindsdals centrallinje är bra eller riktigt bra, Calle och Serell i mittlåset, Johan I – Fredde – Ville offensivt samt viktige Witte på en kant skulle göra de flesta lag nöjda på denna nivå. Kan Lindsdal bredda truppen och komplettera nämnda herrar så ser framtiden ljus ut.

4. Trekanten förlorade med klara 1-5 hemma på fredagskvällen mot RM men i ärlighetens namn så är det några mål för stor förlust. RM började bäst och tar också ledningen med 1-0 efter 25 minuter. Ett mål som förmodligen är offside, sitter precis i linjen. Efter målet höjer sig Trekanten markant och har bud på kvittering men RM:s målvakt håller nollan. Kvitteringen kommer i inledningen på andra halvlek och det är bara RM:s målis som hindrar Trekanten från att ta ledningen. Tyvärr för Trekanten så gör RM tre mycket enkla mål som egentligen inte ska bli mål i någon match och matchen är körd. Målfabrikationen avslutas med ett vackert mål och egentligen det enda ”riktiga” mål som RM gör. Att RM leder serien är för mig en gåta efter de två matcher jag sett lagen emellan. Vårens match vinner RM med 2-0 men Trekanten målchanserna med typ 15-1. 1-0 på en tråkig straff och 2-0 när Trekanten trycker på för en kvittering. I gårdagens match så är det mycket sparka och spring från RM vilket i och för sig är Svenskt men inget som jag gillar. Trekanten har säkert ”slängt” bort 10-12 poäng och med dessa poäng hade toppkänning varit rimlig. Jag hoppas och tror på Ängö som seriesegrare då Ängö är seriens bästa lag.

5. Vad händer egentligen i IFK Borgholm? Degradering till 6:an är snart ett faktum, fem omgångar kvar och 6 poäng upp till kvalplats. Spel i div.6 har aldrig Ölands äldsta förening upplevt. För två år sedan, 2010 spelade laget i div.4 Elit och tappade kvalplatsen i slutminuterna. I matchminut 89 tar IFK ledningen mot Kalmar AIK med 2-1 och kvalplatsen säkrad men KAIK gör 2 mål på övertid och degradering är ett faktum. 2012 åker förmodligen anrika ner i 6:an. Krafttag krävs.

6. Min gamla förening Högsrum tog en klar seger med 7-1 under fredagskvällen och det är säsongens första seger. Kul med seger men bedrövligt att ligga i botten på sexan. Hoppas Crille får ordning på laget och att avancemang kommer inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *