Slutklämmen kommande veckor

Fotbollen närmar sig slutet av seriespelet och hockeyn är i uppstartskedet. Avslutningen på fotbollen går in i ett spännande skede, vilka ramlar ur? Vilka tar steget upp? Några överraskningar finns naturligtvis, både positiva som negativa. En spännande avslutning väntar. Vilka är då mina funderingar för de lokala lagen? Jag börjar med regionens näst bästa lag Lindsdal.

Div 2 Östra Götaland: Alla 4 topplagen har 5 matcher kvar och spelar sina matcher i omgång 18 idag söndag och Husqvarna skaffade sig ett bra utgångsläge förra helgen då Lindsdal besegrades på hemmaplan och leder serien. Dagens ”El Plastico” på Fjölebro kan bli avgörande för utgången. Oskarshamn ligger 3 poäng bakom Husqvarna med Lindsdal ytteliggare 2 poäng efter. Vinner Oskarshamn så är nog Lindsdal borta. Jag tror att Lindsdal vinner men mitt tips på seriesegrare lägger jag ändå på Husqvarna.

Div 3 Nordöstra Götaland: IFK Berga hade chansen att gå upp i serieledning men efter 0-0 hemma mot serieledande Smedby AIS så övertogs kvalplatsen av IK Östria Lamohov. 3 omgångar återstår och avslutningen blir mycket spännande. Smedby möter bottenlaget Lindö som kämpar om en kvalplats, Gullringen som kan behöva någon poäng till för att säkra kontraktet samt Nybro i ingemansland. IK Östria Lambohov har 3 Östergötalag att möta, Kenty och Söderköping ligger i ingemansland samt Linköping som är indraget i kvalplatsen. IFK Berga gästar Torstorp som med all säkerhet åker ur, nämnda Gullringen och Kenty. Smedby tar direktplatsen och IFK Berga får försöka kvala sig upp. Färjestaden får ta ny sats i Elitfyran. Färjestaden gör för övrigt en spännande satsning med Magnus Olander.

Div 4 Elit Östra: Kalmar AIK har åkt jojo i toppen av tabellen, ena veckan är i toppen för att veckan efter ligga utanför kvalplatsen. Alstermo på kvalplats kommer att ha störst chans att ta en direktplats och Kalmar AIK kommer återigen att missa chansen att gå upp. Klart är att Smedby BoIK ramlar ur. Madesjö har chans att slippa kvala men då måste dem lita sig på andra lag och resultat, Madesjö får kvala för att hänga kvar.

Div 4 Syd Östra: Nickebo förlorade lördagens bortamatch mot Trekanten men behåller serieledningen ändå då RM förlorade mot Ängö. Toppen är oviss men mitt tips är att Ängö tar direktplatsen med Nickebo på kvalplats. Trekanten har 5 poäng ner till negativ kvalplats och kontraktet bör vara klart.

Din 5 Syd Östra: Tvärskogs IF innehar direktplatsen och så har det varit ett tag nu och ungeför lika länge har SSG prenumererat på kvalplatsen. Glömminge skuggar 1 poäng bakom Glömminge och så lär det förbli de 3 omgångar som är kvar. I botten är det mer eller mindre klart att IFK Borgholm spelar i div. 6 nästa år vilket för övrigt aldrig hänt tidigare.

Div 6 Öland/Kalmar: Läckeby och Mörbylånga kämpar om seriesegern på samma poäng med 2 omgångar kvar. Mörbylånga har kvar att möta Persnäs hemma och Alsjöholm borta. Läckeby bottenlagen Högsrum och Degerhamn kvar. Klar fördel Läckeby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *