Hemresa

söndag 30 september 2012 Paris, France

Söndag och hemresa står på programmet. Efter frukost checkar vi ut och går mot Paris Gare de Lyon och tar en lokalbuss till flygplatsen. Incheckningen är lite stökig och tar en evinnerlig tid, fransmän är inte speciellt effektiva. Lätt lunch innan det är dags att bege sig till gaten och där ser vi att flighten är en dryg halvtimma sen vilket inte är bra då vi har kort med tid i Köpenhamn att hinna med tåget.

Kärran taxar ut nästan 50 minuter sent och vi landar 45 minuter efter tidtabellen men vi bör hinna med tåget, vi har ju 40 minuter på oss. Vi går direkt mot bagagebandet och det tar en evinnerlig tid innan bandet startar och vips så är vår marginal bara några minuter och det är ganska långt till spåret. Vi bestämmer oss för att dela på oss och de som hinner med tåget åker och de andra får ta nästa avgång vilket är om två timmar. När väskorna väl kommer springer vi mot spårtet och Fredrik Karlesand gör en heroisk insats då han ”håller” tåget. Det är ett långt tåget då två är sammankopplade, tågvärdinnan visslar i sin pipa för avgång men Fredrik kliver bara in med ena benet och hänger med kroppen utanför och spelar att han inte kommer in. Våra medresenärer kommer på en efter en och efter fem till sex minuter är alla på och Fredrik kliver ombord och tåget kan rulla mot Sverige. Gissar att tågvärdinan inte är speciellt glad och säkert inte alla tågresenärer heller men vi är nöjda med att alla kom med samma tåg.

Tack Schneider Electric för en trevlig resa och tack Extrakraft.se och Christer Kraft för en väl genomförd resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *