Pep till Man U?

Pep Guardiola bor numera i New York och det är av en enda anledning (eller kanske 2). Nästa säsong kommer Pep att coacha Manchester United, var så säker. Varför bor han då i New York? Jo för att bättra på sin engelska (anledning 1) och för att New York är häftigare än alla engelska sttäder (anledning 2).

Jag tippade Malaga 4 i La Liga förra säsongen och visst blev dem 4:a.  Malaga kvalade även in till Champions League, vem hade trott det, inte ens jag. Malaga inledde med att hemmabesegra Zenit med 3-0 och följde upp detta med att bortabesegra Anderlscht med klara 0-3 i andra omgången. Ledning i gruppen på 6 poäng och 6-0 i målskillnad. Vem hade trott det? I nästa omgång får laget bekänna färg då Milan gästar La Rosaleda i Malaga.

FC Barcelona har inlett CL med 2 raka segrar, 3-2 hemma mot Spartak Moskva och 0-2 borta mot Benfica, helt ok inledning. 23 oktober gästar Celtic Camp Nou.

Söndagens El Clasicó slutade 2-2 men nog borde FCB ha vunnit, visst Real hade en boll i stolpen men Barca hade ett gylleneläge i slutet på matchen men den resulterade bara i kvittering av ramträffar. Messi och Ronaldo visade återigen hur viktiga de är för sina respektive lag då dessa herrar gjorde två mål vardera.

Leksand har börjat Allsvenskan helt okej, sex vinster och 3 förluster och 19 poäng innebär en andraplats i tabellen efter nio matcher spelade, Örebro leder på sina 20 inspelade pinnar. Ikväll åker Leksand till Västerås för att försöka återvända med 3 poäng. Lätt kommer det inte att bli då Västerås är ett bra lag speciellt hemma i ABB Arena Nord.

Trekanten sluta 7:a i den sydöstra fyran vilket måste anses som en missräkning. 30 inspelade poäng och 48 mål gjorda och 54 insläppta blev årets facit. Förra årets spelades det in 38 poäng och förväntningarna var nog att ta fler poäng i år. 10-12 poäng har slarvats bort och med dessa hade en kvalplats eller rent av serieseger varit möjlig men slarvas dessa poäng bort får en 7:e plats accepteras.

Lindsdal kommer att sluta på en hedrande 3:e plats som dessutom är föreningens bästa någonsin. 2009 kom Lindsdal även då på 3:e plats men det är fler poäng inspelade i år. Frågan är vad som kommer att hända under de kommande 4-5 månaderna. Vilka spelare lämnar och vilka tillkommer. Målvaktssidan bör helt klart förstärkas och truppen behöver även breddas i alla lagdelar. Jag hoppas att Michael återvänder till Liffen, kapasiteten finns helt klart, det bevisade han förra året då hantillhörde det bättre i flera matcher, frågan är bara om någon ringer. En 3:e sejour i Lindsdal hade varit trevlig att följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *