Timander njuter av spel i Leksand

Timander njuter av spel i Leksand

Timander njuter av spel i Leksand

Otroligt skön seger borta mot Örebro. Segersiffrorna skrevs till 0-2 och jag var egentligen aldrig orolig sett till matchbilden. Örebro vinner visserligen skotten med 25-20 men de flesta av dessa var från ganska långt håll eller taskiga vinklar samtidigt som Hanses i buren är tryggheten själv, en klassmålvakt. Unge Jacob de la Rose (-95) inleder målskyttet med ett distinkt avslut i krysset i mitten av andra perioden. Patrik Hersley är målskytt nummer 2 och detta målet är återigen ett powerplaymål. Powerplay funkar riktigt bra denna säsongen vilket är mycket glädjande. En spelare som verkar njuta av att spela i Leksand är onekligen Mattias Timander.

Lindsdal avslutade årets seriespel med seger på bortaplan mot Motala och årets tredjeplats är den bästa i föreninges historia, visst blev det en tredjeplats även 2009 men i år har man spelat in fler poäng än 2009, 45 poäng i år och målskillnaden 52-27 mot 36 poäng och målskillnaden 36-26. 9 fler poäng inspelade, 16 fler mål gjorda och ett mer insläppt. Kent Bohman har onekligen förädlat Lindsdal och det ska bli spännande att se hur Lindsdal lyckas formera ledarstaben och vilken spelartrupp som ställs till förfogande 2013. Rykten finns, exempelvis ryktas det att Calle är på väg bort, Lewton har flyttat till Göteborg, CC osäker inför 2013. Personligen hoppas jag att Michael återvänder till Liffen. Spännande tid väntar framöver.

IFK Berga orkade inte vända kvalförlusten mot Dalstorp borta i onsdags med 3-1. Dalstorp får en drömstart och tar ledningen redan efter kvarten spelad. Berga kvitterar men det räcker inte denna gång. Nya tag 2013.

Fernando Alonso i Ferrari startar i ruta 4 i morgondagens F1 Korea men det var nära att det tog slut redan i Q1. I Q3 körde Alonso riktigt bra men ramlade ner till ruta 4 sista minuten. Kimi Räikkönen har 5:e tid i kvalet men en incident i Q2 kollar domarna på, anledningen är att Kimi satte sin tid i Q2 när det var gulflagg. Nico Hülkenberg i sin Force India med motor från Merceders är snabbare än båda Mercedersbilarna. Lewis Hamilton i McLaren tvingades till en makalös manöver i depån när Merceders strulade i depån. Undra hur det känns för Hamilton då han ska ratta en Merceders nästa år. Hamilton startar i 3:e rutan. Mark Webber startar i Pole med stallkamraten Vettel i ruta 2. Avslutningen kommer att bli spännande, Alonso leder VM-tabellen på 194 inkörda poäng, Vettel är bara 4 poäng bakom och det är mellan dessa gentlemän det kommer att stå om vem som vinner årets VM. Kimi Räikkönen ligger 3:a på sina 157 poäng men Kimi kommer inte att kunna blanda sig i totalsegern. Kimi har för övrigt inte vunnit något lopp vilket däremot både Alonso och Vettel gjort. Alonso har 3 segrar och Vettel har också mäktat med 3 segrar. Även Hamilton har 3 segrar men Lewis har ändå halkat efter då han brutit för många lopp och endast kört in 152 poäng. Button och Webber har 2 segrar vardera. 5 olika stall har segrat i år då även Williams Pastor Maldonado och Nico Rosberg i Merceders vunnit var sitt lopp – Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *