Snart avgörs F1

En månad drygt sedan senaste uppdateringen, inte ok egentligen men nu har det ändå hänt. Den lokala seriefotbollen är över och det finns inte så mycket att blogga om vad gäller de lokala intressena. Vad gäller de högre serierna så blev det tillslut Elfsborg som drog det längsta strå som fanns och med tanke på hur det såg ut innan EM-uppehållet så var det rättvist. Häcken stretade emot bra och var slutligen 2 pinnar efter men med klart bäst målskillnad av alla. Lite märkligt att det var Kalmar FF som förstörde för Häcken då Kalmar knep alla 6 poängen i de båda mötena lagen emellan, ett Kalmar som spelade bedrövligt tråkig fotboll, så tråkig att jag inte gick på mer än en match efter EM-uppehålet och den matchen gav inte mersmak. Hoppas att Kalmar tar sig samman och spelar fotboll 2013 istället för att sparka fotboll.

Internationellt sett så har LaLiga börjat på bästa sätt för FC Barcelona, 11 vinster och en oavgjord på de inledande 12 omgångarna, bästa starten i LaLiga genom tiderna. Krysset kom hemma mot Real Madrid den 7 november. Innan kvällens möte mellan Levante och Barcelona ligger ärkerivalen Real hela 8 poäng efter och vid seger ikväll för Barca skiljer det hela 11 poäng, Skulle vara grymt skönt.

Lionel Messi skickar in den ena bollen i nätmaskorna efter den andra och ligger med sina 80 mål under 2012 bara 5 mål efter alla tiders skyttekung Gerd Muller. 5 seriematcher, en Copa del Rey och en CL-match bådar gott för Messi så det ser onekligen lovande ut för den store lille liraren.

Leksand ångar på bra i Allsvenskan och delar ledningen med BIK Karlskoga på 50 poäng, bara ett mål skiljer lagen emellan. De senaste matcherna mot Västerås och Djurgården har inte börjat bra men med stor portion moral har ändå seger bärgats. Starkt. På tisdag 27 november är det en ren seriefinal då de båda serieledarna möts.

En timma kvar tills F1 i Brasilien ska starta och det är kamp om titeln mellan Vettel och Alonso ända in i sista loppet. Vettel har 13 poäng upp på Alonso och startar dessutom i andra led medans Alonso startar i fjärde led då han inte alls fick till det i Q3. Vettel sittera alltså i Guldläge men Alonso ska i alla fall köra om det.

Lokalfotbollen ligger lite lågt, inte mycket som händer i Silly Season. Lindsdal har efter lång väntan fått klartecken av Kent Bohman och det bådar för ett bra 2013. Laget ser ut att hamna i den södra 2:an 2013 och det är förmodligen ingen nackdel. På spelarfronten ser det bättre ut än de senaste åren då 10 spelare redan är klara och fler påskrifter ligger nära. Vad gäller Michaels klubb 2013 är det inget klart över huvud taget, Trekanten lär det i alla fall inte bli. Lindsdal kan vara ett alternativ och även RM har visat intresse. IFK Berga har fått in ett par riktigt bra offensiva spelare och bör bli ett topplag även nästa år. Färjestaden ramlade ner i elitfyran och det verkar vara stor omsättning på spelarna. Flera tongivande spelare ur årets trupp ser inte ut att synas på Tallhöjden nästa år. Lite konstigt att inte dem hört av sig till Michael men det kanske kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *