En resa planeras del 2

söndag 14 juli 2013 Kalmar, Sweden

I oktober bokades flygbiljetter och vi valde SAS svenskar som vi är. Utresa 25 juli och hemkomst 9 augusti. Vi bokade även två inledande nätter i Chicago på hotell Red Roof Inn Downtown. Tre avslutande nätter bokades också i Chicago på samma hotell, totalt blir det alltså fem nätter i Chicago. Jag pratade med en del kompisar om att hyra bil på ett bra och smidigt sätt och fick många tips. Efter mycket funderande och räknande så kom vi fram till att Alamo var det bästa alternativet för oss. Jag ville naturligtvis hyra en Ford Mustang Convertible men Christina hade en annan åsikt och jag köpte den efter lite diskussion. En Ford blev det i alla fall dock ingen Mustang utan en Fusion (eller likvärdig). Automatlåda var enda alternativet.
Vi hämtar bilen lördag morgon och ska ha den i tio dagar. Rutten med bil är planerad och lördag morgon tuffar vi upp längs Michigansjön mot Escanaba, en nätt sträcka på cirka 50 mil. I Escanaba ska vi kolla in de adresser som Christinas pappa Leonard (Lennart i Sverige) Harvey bodde på. Två dagar senare bär det av västerut mot Minnesota och Minneapolis. Ett par dagar senare bär det av söderut till Iowa och släktbesök. Ska bli riktigt kul.
På återresan mot Chicago ska vi besöka några riktiga ”svenskorter” och även stanna ett dygn i Rockford och leta lite släkt på Christinas sida. Vi har en adress i Harvard med namn som vi vet att släkt bor eller har bott på. Lite detektivarbete med andra ord.
Väl tillbaka i Chicago måste vi åka över gränsen till Indiana så att vi kan bocka av även den delstaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *