03 Chicago är fantastiskt

fredag 26 juli 2013 Chicago, United States

Chicago - staden där skyskrapan föddes.

Chicago – staden där skyskrapan föddes.

Då var vi på plats i Chicago. Flygresan gick perfekt. Världens punktligaste flygbolag (SAS) landar på O´hare Chicago 15 minuter före tidtabellen. Inga konstigheter med flygresan förutom att den wrap som serverade strax innan landning inte var mycket att ha, kladdigt, smaklöst och varmt. ”Incheckning” i landet efter alla konstens procedurer föreligger och väskorna kommer ganska snabbt. Vi försöker läsa oss till hur vi ska ta oss in till city men bestämmer oss ganska snabbt för att taxi är jäkligt smidigt. In med väskorna på rummet och vi hinner med några timmar på Chicagos gator.
Fredag 26 juli är promenadens dag. Efter frukost på en frukostrestaurang så traskar vi ner till Michigansjön och upptäcker att vattnet är fantastiskt, tonar i grönt. Synd att vädret inte riktigt är med oss, visst är det behaglig temperatur (24 C eller 75 F) men det är mulet och regndroppar faller med jämna mellanrum. Vi går vidare till Navy Pier och det visar sig vara ett fantastiskt område med sightseeingbåtar, underhållning, matställen, ett mindre tivoli mm. Bara att välja. Vi kikar mest runt men en tidig öl blir det i alla fall. Promenad söderut längs Michigansjön och vi kollar in båtarna längs kusten i de olika hamnarna och vi avslutar vid Monroe Harbor.
Millenium Park visar sig vara en fantastisk park med fina blommor, vandringsleder, ”spegelmonument” och en stor scen, gräsytan framför scenen tar 11 000 personer.
Willis Tower kollade vi in på kort avstånd (hette tidigare Sears Tower) och är en mäktig byggnad. När byggnaden stod klar 1973 var den med sina 442 meter till taket USA och världens högsta byggnad 1973-1998. 1982 monterades antenner på taket och nådde en höjd på 527 meter. Willis Tower är fortfarande Amerikas högsta byggnad. Chicago var staden där skyskrapan föddes och det märks. Visst har New York en fantastisk skyline men Chicagos går inte av för hackor den heller. John Hancock Center är en skyskrapa på 344 meter och med antenner 459 meter och 100 våningar och vi planerar en lunch eller middag på 96:e våningen i slutet på vår resa.
Som svensk finns mycket att se och göra i denna stad som var Sveriges näst största stad 1900 sett till svenska invånare efter Stockholm.
Fick även en leverans öl direkt efter beställningen men inte beställden jag en hel bil Budweiser?
I morgon bär det av norrut mot Michigan och Escanaba. Christinas livslinje knyts samman då pappa Leonard (Lennart) Harvey föddes där för 82 år sedan.

Christina njuter av höga byggnader.

Christina njuter av höga byggnader.

Beställde jag en hel bil öl?

Beställde jag en hel bil öl?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *