04 Hyrbil mot Escanaba. Lördag 27 juli

lördag 27 juli 2013 Escanaba, United States

Chrysler 200

Chrysler 200

Del 4
Lördag 27 juli
Uppe med tuppen eller kanske inte, 08.00 fick räcka. Packa väskorna och checka ut. Frukost på ett frukostfick tillsammans med en massa jänkare. Inte nyttigt men gott. Därefter väntar en promenad på 20 minuter för att hämta ut hyrbilen.
Det blev ingen Ford Fusion som vi hade på vouchern, fick en annan bil i samma bilklass, valde en Chrysler 200. Fick även ett erbjudande om en bil i klassen under (Passat) men inte tusan vill jag köra en Volkswagen när jag är i USA. Vi rullar ut från p-huset och vidare ut på Michigan Avenue och norrut. Chicago är en stor stad, tredje i USA men det är enkelt att köra bil ändå, alla är vänliga och tempot är inte så stressande, det är värre i Kalmar, där ska alla först och ingen använder blinkers till skillnad från här i staterna där alla blinkar vid sväng och då menar jag precis alla. Ut på motorvägen och det kallar jag motorväg, fem filer åt varje håll.
Vi gör ett stopp efter tre timmar och smäller i oss en 6” Subway var, dessa snabbmatkedjor finns precis överallt. Innan vi åker vidare tankar vi upp bilen och inte undra på att det finns många stora bilar i USA, bensinen kostar nämligen ”bara” $ 3,69 per gallon vilket blir cirka 6 kr litern. Lite skillnad på vårt hutlösa pris på drygt 14 kr. Mil efter mil eller ”miles after miles” avverkas och 17.30 rullar vi in i Escanaba som är dagens etappmål. Nu visar det sig att klockan inte är 17.30 utan 18.30 eftersom det är annan tidszon som Escanaba ligger i. Hur som helst så har de 50 mil i bil gått lekande lätt. Förstår verkligen att USA är bilens förlovade land.
Vi checkar in på Hotel Econo Lodge som är ett lågprishotell på 2* men det är ett bra hotell. Standard ungefär som på ett enklare Scandic eller Best Western i Sverige som ligger på 1200 kr/natt, vi har betalat 985 kr för två nätter.
Vädret är sådär, inte regn men inte heller sol och tempen ligger på 17 grader C. Vi kollar väderleken på TV och konstaterar ätt det är regnrisk i morgon så vi belslutar os för att åka till de adresser som svärfar har bott på sina första år i livet. Vi hittar tre ganska omgående och filmar. De som bor i området kikar på oss med underlig min. Pizza och öl blir kvällens måltid och därefter är dagens övning slut.

Vägskylt mot Escanaba

Vägskylt mot Escanaba

Escanaba 202 N. 14 Street

Escanaba 202 N. 14 Street

Escanaba 1303 1st Ave N

Escanaba 1303 1st Ave N

Escanaba 209 N. 14 Street

Escanaba 209 N. 14 Street

Budweiser och Pizza

Budweiser och Pizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *