05 Motigt med regn i Escanaba

söndag 28 juli 2013 Escanaba, United States

Swedish Pantry i Escanaba serverade "svensk mat"...

Swedish Pantry i Escanaba serverade ”svensk mat”…

Söndag 28 juli
Del 5
Sol och blå himmel när vi vaknar men efter frukost på hotellet kommer regnet. Vilken tur vi klarade av filmningen igår. Vi ger oss av med bilen in mot centrum av Escanaba, regnet fortsätter, vi kör på Ludington road och helt plötsligt ligger Swedish Pantry på högersidan och det visar sig vara en restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Vi beslutar oss för att äta lunch där lite senare under dagen.
Vi rullar vidare ner mot kusten, kollar in en gammal fyr-byggnad, stadens marina för privata båtar och första båten på bryggan har en svensk flagga i fören, kul. Vi snurrar mest runt på gatorna och det är helt klart stora klasskillnader. Allt från ganska usla hus till fantastiskt fina.
Vi stannar till vid kyrkogården i centrum och knallar in för att läsa på gravstenar, vår fundering är om det finns svenska namn på dessa och vilken förvåning vi möts av. 70-80 % av gravstenarna där vi går på denna gigantiska kyrkogård har svenska namn, det är Larson, Johnson, Peterson, Hagstrom, Lindstrom, Ek, Kling med flera. Escanaba kanske har varit en riktig svenskbyggd? Gravarna är bestyckade med plastblommor vilket kan vara praktiskt men inte lika fint.
Dags för lunch och den blir på Swedish Pantry. Vi parkerar och går in men tror vi gått fel, innanför dörrarna ser det ut som en loppmarknadsbutik, en stor disk och en vägg. Bakom väggen några meter in i butiken ligger restaurangen och det är välbesökt, det finns bara ett bord för två kvar men det räcker ju för oss. Menyn kommer in och det finns helt klart svenska inslag i den, hör och häpnad det finns till och med kroppkakor på menyn. Vi beställer ”Famous Swedish Pancakes” med jordgubbar och grädde. Det fanns ett alternativ med köttbullar också men vi valde det traditionella alternativet. Inget dum val visar det sig. De blev mycket glada när Christina berättade att vi var från Sverige. De sålde diverse saker i resturangen, bl.a. lingonsylt från IKEA för $ 11,99.
Tyvärr regnar det emellanåt ganska mycket så det blir inga promenader, det blir att köra bil i Escanaba.
Mustanger finns det gott om i USA, har sett över 100 st nu, Corvette däremot har jag bara sett 3 st och dem körde efter varandra.

Swedish Pantry Meny

Swedish Pantry Meny

Swedish Pantry Meny

Swedish Pantry Meny

Swedish Pantry meny, diverse "svenskt"

Swedish Pantry meny, diverse ”svenskt”

Swedish Pantry serverade Lingonsylt IKEA

Swedish Pantry serverade Lingonsylt från IKEA

Ford Mustang finns det gott om i Staterna

Ford Mustang finns det gott om i Staterna 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *