11 Släktträff i Sumner, Iowa

lördag 3 augusti 2013 Sumner, United States

 

Dean, Jan, Sue, Bob och Christina i Sumner

Dean, Jan, Sue, Bob och Christina i Sumner

Vi äter frukost på traditionellt amerikanskt vis, dvs. på en frukostrestaurang. Efter en rundtur i Cedar Falls och Waterloo så åker vi vidare mot Sumner och Dean och Jan. Väl framme vid tvåtiden så möter även Bob och Sue upp oss. En riktigt trevlig dag väntar oss. Fantastiskt väder bjuder Sumner på, sol och 32 grader.

Vi sitter i trädgården och pratar om allt möjligt, Sverige, USA, om bröderna Jacobsson som emigrerade i början på 1900-talet. Mitt emot villan som Dean och Jan bor i så finns en minnesplats för soldater från Sumner. Det slinker ner en och annan öl samt även vin. Vi äter tillsammans och därefter ä det film och fotografier från Öland. Kaffe med tillhörande whiskey och fler historier.

Vi får höra en hel del historier om Yngve (Otto) som vi hört av mormor Etty som vi knappt trodde kunde vara sant, men nu fick vi tokigheterna bekräftade.

Fram på småtimmarna så ska jag gå ut och kolla om bilen är låst, meddelar Christina detta på Engelska… varpå Christina svarar ”Du får gärna prata svenska med mig”. Undra hur länge det skulle ta att bli amerikan? Inte så värst länge känns det som. Tiden går fort när det är kul.

Minnesplats för Sumners soldater

Minnesplats för Sumners soldater

Soldater i naturlig skala och alla soldaters namn ingraverade i stenplattorna.

Soldater i naturlig skala och alla soldaters namn ingraverade i stenplattorna.

Bob, Glenn, Dean Sue och Jan

Bob, Glenn, Dean
Sue och Jan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *