13 Åter i Chicago

måndag 5 augusti 2013 Chicago, United States

Chicago by night

Chicago by night

Måndag 5 augusti
Vi äter en ganska torftig frukost på hotellet, ingen riktig ordning. Vi får in en meny men det är frukostbuffé som gäller. Te kommer in i en kanna med kopp bredvid, försöker hälla upp men det går sådär, te över hela assietten.
Efter utcheckning bär det av mot Chicago och regnet har börjat falla från en grå himmel. De första 7 milen (45 mile) är vägarbete och maxhastighet är 79 km/h (45 mile/h). vägar byggs inte som i Sverige, här är grundarbetet säkert liknande som i Sverige men här över så gjuts det betong på vägen som är ca. 20 cm (7,9 inch). Tror dem lägger asfalt ovan detta är dock inte säker då vi kört på oerhört långa sträckor av betongväg vilket ger ett evinnerligt dunkande, dunk, dunk, dunk var 15 meter (16,4 Yard). Inte så bekvämt men säkert väldigt hållbart. Ju närmre Chicago vi kommer oss desto högre luft och med 20 minuter kvar slutar regnet. Trafiken tätnar och filerna blir fler och fler, fem åt vardera håll. Allt flyter på bra ända tills vi närmar oss biluthyraren. GPS damen säger hur vi ska köra och det är säkert rätt men med bara 1 min kvar så ska vi köra rakt fram men pyttsan, det är avstängt för vägarbete och enda möjliga alternativ är att svänga vänster. Damen i vår GPS säger ”rutten räknas om” och vi får snurra runt lite i kvarteren och nervositeten stiger, varför då? Jo bensinmätaren är inte så tuff och för 10 min sedan tändes lampan för tankning. Efter lite snurrande efter fru GPS så är vi tillbaka vid vägarbetet med vänstersväng som enda alternativ. Jag tar eget beslut efter min öländska förmåga att läsa vädersträck och kör inte direkt som fru GPS vill men det går bättre och vips är vi på rätt sida kanalen och jag kan fortsätta följa fru GPS. Två minuter senare är vi i Alamos P-hus och kan kliva ur helskinnade och trötta. 285 mil (1 773 mile) är avverkade.
Vi har sett mycket under denna resa, störstäder som Chicago och Minneapolis men även riktig landsbyggd med byar på runt 100-200 invånare. Vi har käkat på vägkrogar och på restauranger såväl som hemma hos släktingar som bor i USA. Vi har även besökt en som vi kallar marknad men lite annorlunda mot hemma i Sverige i Moville. Det har varit riktigt kul och intressant.
Måndagseftermiddagen ägnade vi på Navy Pier i Chicago och vi han även med en båttur kalla Sky Line. En riktigt trevlig båttur.
Senare på kvällen var det dags för middag och vi bestämde oss för att testa en kinarestaurang och det var inte riktigt som på en Kinarestaurang i Sverige men god mat var det. Efter middagen promenerade vi runt lite i behaglig temperatur på 26 grader (79 F) kl. 21.15 på kvällen och hann även med en öl på en mindre pub. En lokal öl vid namn 312 smakar helt perfekt.
En riktigt bra avslutning på denna dag. Helt slut och trötta är vi tillbaka på hotellet.

312 är ett lokalt Chicagoöl som smakar riktigt gott.

312 är ett lokalt Chicagoöl som smakar riktigt gott.

Chicago Skyline går inte av för hackor

Chicago Skyline går inte av för hackor

Chicago skyline

Chicago skyline

Chicago Skyline

Chicago Skyline

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *