14 Chicago från ovan

tisdag 6 augusti 2013 Chicago, United States

Chicago har badplats mitt i stan.

Chicago har badplats mitt i stan.

Tisdag 6 augusti
Vi börjar denna dag som vanligt dvs. med frukost och i USA så är det vanligt att äta frukost ute på en frukostrestaurang. Vi väljer att äta de lokala alternativ som finns och det är mycket ägg och bacon som gäller.
Chicago är en fantastisk stad som har det mesta, höga hus, hög puls, floder, Michigansjön, stränder och mycket annat. Apple är ett stort företag och det märks, en hel butik i två plan med bara Apple-produkter och det är ingen liten butik.
Skyline är alltid imponerande att se och Chicagos går inte av för hackor, här finns massor av höga hus och det var i Chicago som skyskrapan föddes. Det sägs även att staden byggdes av svenskar och det är säker till stor del sant. Willis Tower har länge varit högts hus i USA men för ca. två månader sedan gick World Trade Center Tower One om. Vi valde att åka upp i John Hancock Building och vi fick åka till vånin g 96 där det är en bar med fantastisk utsikt. 45 sekunder tar hissfärden upp till våning 96. Ganska imponerande att åka mer än två våningar per sekund. Något annat som imponerade var att det inte kostade något att åka upp, när vi var i New York förra året så kostade det $19 per person att åka till våning 86.
Disney är stort i USA, allt är förresten stort här men Disney är verkligen stort. Vi var i en i en gigantisk Disneybutik som säkert var 50 meter x 50 meter och det fanns absolut inget annat än Disneysaker att köpa. Ganska häftigt.
Avlustade kvällen med lite Mexikansk mat. Jäkligt gott.
Tiden går fort när det är roligt och nu är vi helt slut i benen.

Chicago Skyline

Chicago Skyline

Disneybutik

Disneybutik

John Hancock Tower

John Hancock Tower

312 Öl i John Hancock Building

312 Öl i John Hancock Building

Chicago från Hancock Building

Chicago från Hancock Building

Skyline med Chicago River

Skyline med Chicago River

Limo modell större

Limo modell större

Michigan avenue

Michigan avenue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *