15 Fest på Navy Pier

onsdag 7 augusti 2013 Chicago, United States

Symaskiner i entren till klädbutiken

Symaskiner i entren till klädbutiken

Onsdag 7 augusti
Chicagos varmaste dag under vår vistelse med temp på 34 grader. I en storstad som Chicago är 34 grader riktigt varmt.
Onsdagen är vikt för shopping, så var tanken i alla fall. Första målet är att göra ett besök på Macy´s. Macy är ett gigantiskt stort shoppingcenter för kläder, skor, parfym make up med mera och till Christinas (och min bävan) glädje även väskor. Jag har aldrig sett så många olika väskor i en butik tidigare. Kläderna i detta shoppingparadis är i princip märkeskläder, allt från humana priser till oerhört dyrt. Macy´s i New York är förresten världens största varuhus och det besökte vi förra året.
Vi går vidare på Michigan Avenue som är Chicagos största shoppinggata och även en stor genomfart då vägen är sexfilig. Tre filer åt vardera håll.
Vi kikar in i en klädbutik modern design. Butiksentrén är fylld med flera hundra olika symaskiner, allt från symaskinens födelse och framåt. Alla är av märket Singer. Inredningen i butiken är väldig speciell då i princip alla klädställ är en gammal maskin för tillverkning av kläder. Riktigt häftigt.
PÅ Michigan Avenue hinner vi även med ett kyrkligt besök.
På väg tillbaka till hotellet råkar vi gå förbi en bilaffär och det är inte vilken bilaffär som helst. Det som kunden erbjuds är bara dyra lyxiga bilar eller vad sägs om Maserati, Ferrari, Bentley, Rolls Roys, Lamborghini. Ett paradis för en bilälskare som jag.
Eftermiddagen är tänkt för ett besök på Navy Pier igen och det blir även så. Hela piren är ett festivalområde med start idag onsdag och som avslutas på lördag kväll. Mitt i vår promenad på piren så kommer ett häftigt åskregn och det är inte vilka droppar som helst, modell 5-krona och i miljontals eller miljardtals. Regnet är över på runt 20 minuter men många besökare är dyngsura. Därefter kom solen igen och det fina vädret fortsätter.
Vi beslutar oss för en lite finare middag denna sista kväll i Chicago och vi äter en verkligt god middag, grillad ryggbiff. Det är inte fel även om jag saknar en god sås. Mitt under middagen dyker en limousin modell större upp och parkerara på andra sidan gatan. Är det någon som skämtar med oss eller? Näe, den är inte till oss. Puh.
Kvällen avslutas på Navy Pier som planerat och det är mycket trevligt på festivalområdet. Det är fest så det står härliga till, ölhak, livemusik och diverse aktiviteter. Vi fastnar vid en scen som spelar livmusik av ett coverband och det är riktigt bra musik, 70- och 80-tal står på menyn. Lite häftig moln bas över Chicago då vi inte ser toppen på de höga husen. Kvällen avslutas med ett fantastiskt fyrverkeri som pågick i 16 minuter. Fyrverkeriet ackompanjerades av en speaker som inledde fyrverkeriet med en hälsningsfras och därefter spelades lämplig musik. Kul att få se detta.
På hemvägen till hotellet så går vi förbi en Popcornbar (??). I denna bar säljs det enbart popcorn i en hiskelig massa olika sorter. Kul grej men ganska onyttigt.

Modebutik med unik inredning i form av symaskiner och andra gamla maskiner från textilindustrin

Modebutik med unik inredning i form av symaskiner och andra gamla maskiner från textilindustrin

Bilaffär med massor av lyxbilar, Masserati, Lamorginhi, Ferrari, Rolls Roys, Bentley m.fl.

Bilaffär med massor av lyxbilar, Masserati, Lamorginhi, Ferrari, Rolls Roys, Bentley m.fl.

Sista middagen i Chicago

Sista middagen i Chicago

Molnig skyline

Molnig skyline

Skyline by night

Skyline by night

Fyrverkeri

Fyrverkeri

0070 Fyrverkeri

Popcornbutik

Popcornbutik

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *