Nu är det nära…

Nu är det nära! Nära vadå? Jo.. om drygt 3 timmar vet vi vilka vi får möta i Direktkval till SHL. Klara är Rögle men de andra två lagen är inte klara, långt där ifrån. Sista omgången kommer att bli helt avgörande vilka lag som kniper andra respektive tredje plats i slutspelsserien. I nuläget leder Rögle med Vita Hästen på andra plats och Björklöven på tredjeplats. Därefter jagar Mora och Malmö med ”avsågade” Karlskoga. Eller hur är det egentligen?

Roade mig med att räkna på scenario. Rögle kan komma etta eller två och dem kan vi således inte möta. Övriga kan vi drabba samman med men då krävs att mycket ska slå in. Vinner Malmö i sudden eller straffar samtidigt som Rögle vinner över Björklöven och Karlskoga vinner över Vita Hästen har vi fyra lag på 7 poäng och således en målskillnadsaffär. I detta fall går Vita Hästen och Björklöven +3, Mora 0, Malmö och Karlskoga -6. Vita Hästen kan missa Direktkval vi förlust samtidigt som Björklöven vinner under ordinarie tid eller efter sudden/straffar och Mora vinner under ordinarie tid borta mot Malmö. Vinner Malmö under ordinarie tid och Björklöven förlorar under ordinarie tid tar Malmö tredjeplatsen. Mora kan ta tredjeplatsen vid vinst eller förlust i sudden eller straffar men då krävs att Björklöven förlorar under ordinarie tid. Till och med Karlskoga kan ta tredjeplatsen och nå direktkval men då måste mycket falla på rätt plats, Malmö vinner över Mora men inte under ordinarie tid, Björklöven förlorar under ordinarie tid och Karlskoga vinner stort då dem måste ta in 9 mål. På något sätt känns det om mest troligt att det blir Mora och därefter Malmö. Två motståndare som kan stöka till det ordentligt för Leksand med det i och för sig alla lag.

Mitt tips i kvällens drabbningar är nedan resultat och tabell:

Malmö Mora 4-3 sd
Rögle Björklöven 5-1
Vita Hästen Karlskoga 4-2
S

V

F

Mål

P

Rögle

5

2

0

3

0

21-11

14

Vita Hästen

5

3

0

1

1

13-8

12

Mora

5

1

0

0

4

14-15

7

Björklöven

5

1

2

2

0

10-11

7

Malmö

5

0

3

2

0

10-15

7

Karlskoga

5

0

2

0

3

9-17

4

Således får vi möta Mora.

Vad är då viktigt för oss i DirektKval som spelas i ens matchserie om bästa av 7 matcher?

Försvarsspelet

Box Play

Power Play

Vita tröjor

Publiken

Försvarsspelet är som alltid viktigt men kan vi täta till bakåt och följa en bra Gameplan är mycket vunnit.

Box Play hänger ihop med försvarsspelet men på ett lite annorlunda sätt. Detta har vi gjort bra under säsongen mot SHL-lag.

Power Play är även detta mycket viktigt och i SHL spelade vi bra PP mellan omgång 8 och 43 då vi hade bäst utdelning av alla SHL-lag under en längre tid.

Vita tröjor är det som gäller på hemmaplan och klassiska vita är aldrig fel.

Publiken sägs ofta vara en extraspelare och det stämmer säkert för många klubbar men vi Leksingar stöttar alltid våra hjältar på ett bra sätt, hemma som borta.

Positivt är att samtliga spelare är tillgängliga och det skapar bra förutsättningar.

Leksandsspelarna möts varje gång dem går in i omklädningsrummet av texten ”Vad som än kärs så gör vi det tillsammans” och visst är det sant. LTJD.

 

Formel 1 startar i helgen och för Sauber och Marcus Ericsson är det mycket stök och oro. Vilka förare har kontrakt? 2, 3 eller 4? En domstol i Australien har dömt till Giedo van der Gardes förmån och det innebär att han sparkades på felaktiga grunder så i nuläget har Sauber tre förare varav en inte är välkommen. Gissa vilken. Marcus och Nasr är i alla fall anmälda till helgens lopp.

Till dagens första träning kom inte Sauber till start och till andra fick Marcus bara 14 varv innan ett stag till bakhjulsupphängningen gav upp. Tredje träningen är på endast 60 minuter och det ger inte Marcus de bästa förutsättningarna men det är bara att gilla läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *