02 Paris är en underbar stad

lördag 25 april 2015 Paris, France

 

Champs Elysee

Champs Elysee

Fredagen erbjuder inte riktigt samma härliga väder som torsdagen, det är betydligt kallare och regnet vill trilla ner men vi har tur och det är uppehåll hela dagen.

Vi köper en tvådagars biljett till sightseeing buss runt baris. Hop on hop off är ett bra sätt att se en hel stad på två dagar. Hoppa av när det passar och kolla på sevärdheter för att senare åka vidare till nytt intressant ställe. Första hoppet blir i änden på Champ Elysee och det är verkligen en mäktig gata. Vi går gatan upp mot Triumfbågen, stannar till vid teatern Lido och kollar in Mercedes butik. Mercedes visar upp sina lite lyxigare bilar och alla är av modell AMG och värstingen är en AMG McLaeran.

Uppe vid Triumfbågen märks det att vi kommer från landet då vi helt sonika springer över vägen eller rättare sagt rondellen in till Triumfbågen. Detta är en häftig byggnad och inte är den liten. I mitten hänger Frankrikes flagga Trikoloren och det är den största flagga jag någonsin sett. Den okända soldatens grav är väl dekorerad med blommor. Efter ca. 15 minuter är det dags för bravaden att ta sig tillbaka till trottoaren och ny löpning mellan bilar, hu gena mig som Ida skulle sagt. Med livet som insats är vi åter på säker trottoar men först då upptäcker vi att det går en gångtunnel fram till Triumfbågen. Lantisar…

Vi hoppar åter på bussen och nästa stopp för vår del är Eiffeltornet. Detta torn byggdes inför världsutställningen 1886 och skulle därefter rivas. Vilken tur att denna rivning inte blev verklig.

Efter diverse hop on och hop off så är dagen till ända och det är dags för middag. Vi bestämmer oss för att äta pizza. Denna måltid blir till en rejäl upplevelse då jag får en riktigt god pizza medan Christina får in en pizza med rökt böckling på. Ingen höjdare precis.

Trötta som vanligt efter en hel dags bravader längtar vi tills det blir söndag morgon.

Mercedes fina butik på Champs Elysee

Mercedes fina butik på Champs Elysee

Triumfbågen

Triumfbågen

Okände soldatens grav

Okände soldatens grav

Mäktiga Eiffeltornet

Mäktiga Eiffeltornet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *