Vilken start på veckan och Hockey-VM permanentas till Tjeckien

Väntan på forwards börjar närma sig slutet. Idag signades två forwards samt att även vem som ska hantera den första målvaktsspaden föll på plats. tre nya rätt in i truppen.

Lars Bryggman 22 årig forward är en välväxt grabb med sina 193 cm och 92 kg. Lars har Storfors AIK som moderklubb men har spelat två säsonger i Piteås J18 innan flyttlasset gick till Skellefteås J18 och J20. Inför säsongen 2013-2013 återvände Lars till Piteå för att året efter representera Luleå. I Luleå blev det 18 matcher i SHL första året innan han blev utlånad till Asplöven. Den gångna säsongen finns 31 SHL matcher för Luleå samt 25 för Asplöven. Lars har även 12 U-landskamper med sig i bagaget. Kontraktet är skrivet på ett år.

Mike Embach 27 år är en amerikansk forward som spelat 10 matcher i AHL men mestadels lirat i ECHL (East Cost Hockey League) som är ligan under AHL. I ECHL har det blivit 183 poäng på 252 matcher fredade på 83 mål och 100 assist.

Frans Tuohimaa 24 år kommer med all säkerhet att vara förstavalet som målvakt. Även Frans kommer närmast från ECHL men har 4 matcher i AHL på kontor. Innan väskan packades för spel i USA hann Frans med 50 matcher i Finska Liga för Tokerit och HIFK. Finska ungdomslandslag har Frans representerat vid 7 tillfällen. Plocken ska vara ett av de vassaste vapnen.

Nu är det tre forwardsplatser öppna och förhoppningsvis tillsätts en av dessa under veckan med en center. Niklas Persson är nog det hetaste alternativet då Niklas är kontraktslös i och med att Rapperswil degraderades och Niklas utlöste klausulen i kontraktet som tillät detta vid degradering.

Ser ganska intressant ut i truppen nu. János Häri har för övrigt valt nr 16 och det är ett nummer som förpliktar. Filip Forsberg spelade i nr 16 och vem minns inte Niklas Eriksson med sina 721 matcher i Leksand?

En annan nyhet i Leksand är att ingen spelare kommer att ha  tröjnummer över nr 35. Bra!

I omklädningsrummet i Tegera Arena möts alla spelare, ledare m.f. av ” vad som än kräv gör vi det tillsammans”. Självklart inkluderar det alla Leksingar.

 

Årets Hockey-VM är avgjort och Canada höll för favorittrycket och i ärlighetens namn så hade inte Ryssland mycket att sätta emot.

I det svenska VM-laget hade vi med tre Leksingar (nästan) men faktum är att Filip Forsberg och Viktor Rask har Leksand som moderklubb och Oliver Ekman-Larsson kom till Leksand som 16-åring. Filip och Oliver var med och spelade upp Leksand i SHL 2013.

Filip gjorde 8 mål och ett assist, Viktor 3 mål och ett assist. Oliver vann den interna poängligan på 12 poäng fördelade på 2 mål och 10 assist. Noterbart är att ingen av dessa tre herrar har spelat i SHL innan det bar över till Nordamerika.

Hörde lite på skoj att Hockey-VM ska permanentas till Tjeckien och Prag. Aldrig tiggare har intresset varit större. Drygt 710 000 åskådare bevittnade VM och minst lika många fanns utanför arenorna. Det lär varit bra tryck utanför arenan före, under och efter matcherna. Detta borde SHL ta efter och framför allt Sparkbollsallsvenkan.

 

Barcelona säkrade årets titel i LaLiga genom att vinna med 10-1 på bortaplan mot Atletico Madrid och föga förvånande var det Messi som gjorde målet. Barca har chansen på en trippel då final i CL och Copa Del Rey väntar.

Sauber-F1-2015

Till helgen är det F1 i Monaco. Monaco och F1 har varit med i F1-kalendern sedan 1951 och är numera det enda loppet i F1 som i sin helhet körs på allmän väg. Det är också det enda lopp som delvis körs i en tunnel. Niko Rosberg har stått som segrare de senast två åren Lite fakta om banan:

Banlängd 3 340 meter
Antal varv 78
Racedistans 260,286 km
Varvrekord 1:14:439 Michael Schumacher
Första GP 1950
Race 24 maj med start kl. 14:00

 

I väntan på fler forwards

posted by gredos on maj 12, 2015
Okategoriserat / No Comments

Igår bloggade jag om två tänkbara forwards med Leksandshjärta men missade en stor favorit i Niklas ”Pajen” Persson 36 år. Pajen kom till Leksand redan som 16-åring 1995 och har varit med i både med och motgång med Leksand. Två säsonger i Allsvenskan och sju i SHL varav den senaste 2005-2006 som kapten. Efter Leksand bar det av till Linköping i tre säsonger för att därefter fortsätta i KHL. Det har blivit fyra säsonger i KHL med bl.a. två i klassiska CSKA Moskva.De senaste två säsongerna är det Schweiz som fått njuta av Pajens fantastiska spel. Med sitt Leksandshjärta skulle han tillföra en massa rutin till ett för övrigt mycket ungt lag.

Sammantaget tror jag fortfarande mest på Daniel Widing men drömmen vore att även Niklas Persson ochJesper Ollas kritar på, då ser det riktigt bra ut för kommande säsong.I skrivande stund har vi klart med en målvakt, sju backar och åtta forwards plus try-outspelare och juniorer som knackar på dörren till A-laget.

 

Om en dryg timma är det retur i CL mellan FC Bayern München – FC Barcelona. Barca har en 3-0 seger i bagaget sedan förra veckan. En bra ledning att ta med sig till Tyskland men Bayern är inget lag att möta på bortaplan som det går att känna trygghet i en 3-0 ledning. Pep har säker vinnarinstinkten och vill grusa Barcas framfart. Om några timmar vet vi vilket lag som spelar final.

Sauber F1 2015

F1 har börjat i Mercedes färger men Ferrari har kommit starkt senaste loppen. För Marcus Ericsson i Sauber har det varit betydligt roligare än förra året i Caterham. Marcus har tagit sina första poäng i F1 och har fem poäng på kontor samt att Marcus även kvalat sig till Q3. Marcus hade säkert tagit fler poäng om depåstoppen inte strulat vid minst två tillfällen.

Nästa race är klassiska Monaco som går av stapeln 21-24 maj. Ett lopp som inte har lika hög toppfart som de lopp som körts men det är ju ett stadslopp på trånga gator. Tror det blir tufft för Sauber att nå Q3 men i racet på söndagen kan allt hända så poäng är helt klart inom räckhåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *