Elm spelklar och LIF:s trupp klar

Kalmar FF träningsspelar mot Djurgårdens IF i morgon på Guldfågeln Arena och Rasmus Elm finns med i truppen. Rasmus lär och börja på bänken men speltid lär det bli. Hur fit for fight Rasmus är är svårt att avgöra men är han ombytt så lär det inte vara långt kvar till spel i Allsvenskan. Spännande och kul samtidigt roligt att jag fick rätt redan 27 december 2014 när jag siade om att ”läge finns att återförena bröderna Elm”https://www.facebook.com/glenn.gustafsson.66/posts/1024498010909467 .Är Rasmus frisk så är han en av Alsvenskans klart bästa spelare, kanske den bästa.

Leksand och kommande säsongs trupp är satt, visst kan det kompletteras med spelare men som Tore Jobs uttrycker sig är truppen klar. Jag tror i och för sig att det kommer in någon spelare under säsongen och någon som försvinner men i nuläget är det skönt att ha en trupp att jobba efter och med. Lagbygget 2015-16 består av idel nya spelare då hela 19 valde att lämna eller inte fick nytt kontrakt efter degraderingen. Truppen består av 2 målvakter, 7 backar och 11 forwards samt att några ur juniorlaget krigar om en plats i A-laget.

Trotts allt ser det ganska bra ut och en topp treplacering i serien bör vara rimligt och skulle vi lyckas knipa en topp 2 väntar ”finalspel” mot det andra top 2-laget. I en matchserie om 5 matcher spelar segraren mot lag 14 i SHL direktkval om bäst av 7 matcher där segraren spelar SHL säsongen 2016-17. Klart jag drömmer, Tillsammans är vi starka!

Försäsongsträningen har varit i full gång ett par månader och så tränade som grabbarna är nu har dem förmodligen aldrig varit. Den fysiska biten ser minsta sagt lovande ut. Nu väntar en månads vila med egenträning för att återförenas 27 juli och första ispasset den 29 juli.

Barca tog hem en trippel det gångna året och det är alltid lika gutt att njuta som segrare. La Liga, Coda del Rey och CL, tre tunga titlar. Njutbart! 15 augusti börjar kommande säsong och sista omgången spelas 15 maj men spelschemat är inte klart. Blir att vänta ett par veckor till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *