Inköpet klart och första turen

27 juni 2015

Nöjd cyklist

Nöjd cyklist

Vi diskuterar fram och tillbaka men beslutet att lägga drygt 20 000 kr på två cyklar är ganska enkelt. Fredag 26 juni efter jobbet tar vi åter bilen till Adels Cykel & Sport, vi har bestämt oss, vi ska bli cyklister.

Vi får en hel del information samtidigt som cyklarna ska anpassas till våra kroppar och sittställningar, ganska mycket att tänka på men det ska säkert bli bra. Vi får även beskedet att detta är en grundinställning som kommer att behöva justeras. Vilka pedaler ska vi välja? Kopplade pedaler med speciell sko? Jag väljer detta alternativ men Christina är lite osäker och tar traditionella pedaler. Cykeldator är också kul att ha så det är ett naturligt val. Valet fäler på en ganska enkel modell. Allt känns bra, vi betalar och hämtning av cyklarna ska bli lördag 27 juni så att Harald och Lasse hinner montera det som ska monteras och göra de sista justeringarna.

Lördag 27 juni är den stora dagen i vårt nya cykelliv, cyklarna ska hämtas ut. Michael skjutsar oss och lite spänt är det allt. Första turen är en kort sträcka på 3,1 km, längre är det inte hem till oss. Rackare… detta känns riktigt bra.

Jag har en förhoppning om att få ett mer välmående liv, bättre kondition och förhoppningsvis lägre vikt, 88,7 kg är för mycket för min längd eller är det min längd som är för kort för vikten amen som alla förstår är det lättare att ändra på vikten än längden. Jag sätter upp ett personligt mål på -5 kg till hösten, under 84 kg vore en bra start.

Både Christina och jag är klara på att vi ska starta med kortare sträckor för att sedermera öka längden. Första riktiga turen går på eftermiddagen. Kläckeberga kyrka är första delmålet för att därefter cykla mot Lindsdal och hem, en kort sträcka på 13,6 km. Inte långt men förståndigt att smygstrata med en rimlig sträcka.

Detta är KUL!

Våra nya racer ser ut så här

Våra nya racer ser ut så här

Min startvikt

Min startvikt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *