01 Vart är vi på väg

tisdag 8 september 2015 New York, United States

Då är första dagen till ända på denna resa till USA. Vi startade med tågresa från Kalmar ner till Kastrup i Danmark. Tågresan flyter på som förväntat och vi rullar in under Kastrups flygplats på utsatt tid. Incheckningen går hur bra som helst och säkerhetskontrollen flyter på bra. Efter en runda i taxfree får vi beskedet att flyget är försenat, motigt men vi har det bra i alla fall. klockan närmar sig 20:00 och vi får besked att beräknad avgångstid är kl. 20:30. 19:50 börjar ombordstigningen och 20:37 knuffas vi ut från gate C28. Kaptenen meddelar att det är ett sent inkommande plan som är orsaken till förseningen och att orsaken är att piloten på detta flyg blivit sjuk och att ersättare var tvungen att kallas in. Beräknad flygtid efter full gas är 7.45 så  landningstid eller lokal tid blir 22:13.

Vi marchar ca. 890 km/h och utanför kabinen är det -45 grader kallt. Flygresan är på ca. 6450 km och vi flyger större delen på drygt 11 800 meters höjd.

Väl nere på marken igen passerar vi genom passkontroll med sedvanlig fotografering och fingeravtryck. Allt går som en dans.

Vi tar tåget in till Penn Station Manhattan och taxi därifrån till hotellet som vi kommer sent till kl. 00:15.

En kort runda på Manhattan och det är dags för bingen.

Resklar på Kastrup

Resklar på Kastrup

Även Glenn resklar

Även Glenn resklar

Julen är i antågande, i alla fall på Kastrup

Julen är i antågande, i alla fall på Kastrup

Lobbyn på The Kitano Hotel

Lobbyn på The Kitano Hotel

En nöjd Christina

En nöjd Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *