02 Central Park på cykel

onsdag 9 september 2015 New York, United States

Central Park

Central Park

Onsdag morgon och New York erbjuder riktigt bra väder, varmt och skönt, 93F (34C grader) redan på förmiddagen. Vi börjar med frukost som ”riktiga” jänkar gör dvs. på ett frukosthak. Scramble eggs med bacon och stekt potatis med tea. Sen frukost eftersom vi kom ganska sent till New York och det är en riktigt god frukost som vi står oss hela dagen på.

Ett toabesök på The Kitano Hotell är en upplevelse.

Vi börjar dagens äventyr med att kolla in Grand Central Station. En riktigt härlig station, mycket vacker, stora ytor och ganska lugnt, alla personer verkar ha hur mycket tid som helst. Denna fantastiska station hann vi inte med förra besöket.

Efter Grand Central Station promenerar vi mot Times Square men vi tar ett stopp i Bryant Park. Här sitter folk och äter medhavd frukost, vilar, pluggar, datorn är med eller bara tar det lugnt.

Vi fortsätter till Times Square och här höjs pulsen rejält. Det är massvis med folk på alla ställen. Vi kollar in vad som spelas på teatrarna och ”The Lion King” verkar vara ett stort event. ”Phantom of the opera” är en riktig långkörare och kommer säkert att gå ett bra tag till. En svensk klassiker går fortfarande och det är ”Mama Mia” som ger sin sista föreställning på Broadway nu på lördag 12 september. Hörde på radion att den spelat in 5 miljarder kronor på Broadway.

Vi tar en traditionsenlig runda inne på Disney shop. Disney shop är en stor butik på säkert 600 kvm och dessutom i två plan och allt går i Disneys anda. Efter detta är det kaffe och croissant som Christina har tjatat om.

Det är varmt och behagligt och vi tar ett Pit Stop på en bar. Skönt.

Vi går vidare norrut på Broadway upp mot Central Park där vi bestämt oss för att hyra cykel. Att hyra cykel visar sig vara ett stort äventyr. Vi går in i sydvästra hörnet och ska hyra cykel vilket kostar 14$ per cykel för en timma eller 25$ för två timmar. Vi har bestämt oss för detta då en säljare för ”svarta” marknaden dyker upp och erbjuder två timmar för 15$ vilket är lockande men vilka cyklar erbjuds? Inte riktigt vad jag förväntar mig och vi bestämmer oss för att tacka nej. Vi går vidare längs södra parken och kommer fram till mitten då vi stöter på en biljettsäljare för sightseeingbuss vilket inte är det vi söker men det visar sig att samma bolag erbjuder cykeluthyrning. Vi bestämmer oss för att kolla detta alternativ och hyr 2 cyklar i två timmar för 43$. Dt visar sig att det är ett jättestort cykeluthyrningsföretag som säkert har 200 cyklar eller fler för uthyrning och dessutom flera ”filialer” Företaget är Central park Bike Rental. Vi cyklar runt hela parken och det är helt klart värt mödan. Lite förvånande är det ganska backigt i parken. Vi lämnar tillbaka cyklarna några minuter för sent men det visar sig att dem har en återlämningsmarginal på 15 minuter innan dem tar ut kostnad för sen återlämning.

Som sagt, det är varmt och skönt men hör och häpnad så kommer det en regnskur på eftermiddagen. Vi kollar in en kyrka på 5:e avenyn och kyrkor är fridfullt att besöka. Väl ute ur kyrkan visar det sig att regnskuren inte va så kort som vi hoppades på, säkert 15 minuter men vi har tur och det klarnar upp straxt efter. Vi går mot vårt hotell men bestämmer oss för att ta något att dricka och hittar en lokal bar/pub. Övervägande gäster är amerikanare på väg hem från jobbet. Trevligt ställe.

Kvällens middag avnjuts på Heartland Brewery som är ett säkert tips av Michael och Isabell som var på detta ställe i maj. Trevlig atmosfär och riktigt god mat.

Efter middagen tar vi en tur till Broadway och Times Square för att känna på kvällens puls vilket är mycket roligt.

Nu är vi trötta, på återseende i morgon.

Central Park

Central Park

Central Park

Central Park

American gigolo

American gigolo

010 American gigolo

Glenn på cykeltur i central Park

Glenn på cykeltur i central Park

Empire by night

Empire by night

Empire by night

Empire by night

Amerikanska flaggor

Amerikanska flaggor

Christina på Grand Central Station

Christina på Grand Central Station

Bryant Park

Bryant Park

Mustang

Mustang

Mustang

Mustang

Christina på cykeltur

Christina på cykeltur

Central Park

Central Park

Amerikansk demonstration på Times Square

Amerikansk demonstration på Times Square

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *