03 En dag på museum

torsdag 10 september 2015 New York, United States

Central Park

Central Park

Dagen börjar med lite regndroppar. Frukost som sig bör och därefter tar vi sikte på American Museum of Natural History men innan vi kommer fram så gör vi ett besök i en lite fotohandlares butik. Ett minneskort till Christinas kamera på 32 GB för 3,5$ är det som dagens inköp består av. Säljare ringer och beställer fram minneskortet och under tiden vi väntar så visar han oss diverse olika objektiv. Vi kikar tålmodigt medan vi väntar på minneskortet. Tror han försöker sälja hela butiken till Sverige. Eter 20 minuter så har fortfarande inte minneskortet kommit och när jag frågar om det tar lång tid till leverans visar det sig att minneskortet kommer får Los Angeles på lördag och nyss sa han att dem har stängt i fem dagar. Kul!

Efter denna konstiga butik beger vi oss till applekuben i sydvästra hörnet av Central Park. En butik under markplan med enbart appleprodukter. Vi kollar in priser på Mac och det är ungefär samma prisbild som hemma i Sverige.

Efter promenad genom Central Park är vi framme vid American Museum of Natural History men innan vi går in ska en kopp kaffe med kringla slinka ner, nåja… kaffet slinker ner men kringlan är inte vad som förväntas och större delen får bli mat till duvorna.

Museet är en helt fantastik del vad gäller djur, nutid såväl som forntid och även den nordamerikanska delen med indianer är intressant. Kartan över byggnaden har dock lite mer att önska.

När besöket på museet är klart så tar vi tunnelbana ner till 42:a gatan och att åka tunnelbana är ett otroligt smidigt sätt att förflytta sig på. Kort promenad till hotellet och återigen kommer det blöta droppar från ovan.

Efter någon timmas vila bär det av till Macys varuhus och det är inte vilket varuhus som helt, det är världens största varuhus och denna byggnad ligger mellan 34 och 35 gata samt mellan 6 och 7 avenyn och är hela 9 våningar högt. Inget lågprisvaruhus precis då de flesta kända varumärken finns som Michael Kors, Ralph Lauren, Hugo Boss och alla andra likvärdiga.

Efter Macys är det middag som gäller och vi hittar ännu ett Heartland Brewery, denna gång i hörnet av 34 gatan och 6 avenyn. Riktigt gott. Vi avslutar med en öl och vin i baren en trappa ner.

Efter detta är kvällen till ända och vi beger oss mot hotellet i regnet, varmt regn dessutom.

I morgon är det 9/11 men vi satsar på annat…

5 månader gammal hök i Central Park

5 månader gammal hök i Central Park

Central Park

Central Park

"Rikriga" Lejon på museum, dvs. uppstoppade

”Rikriga” Lejon på museum, dvs. uppstoppade

Tiger på museum, dvs. uppstoppad

Tiger på museum, dvs. uppstoppad

Dinosaurie

Dinosaurie

Vithövdad örn

Vithövdad örn

Macey, världens största varuhus

Macey, världens största varuhus

Världens äldsta rulltrappa på Macys från 1932

Världens äldsta rulltrappa på Macys från 1932

Empire State Building

Empire State Building

Stolt amerikansk medborgare med amerikanska flaggan målad på hjälmen

Stolt amerikansk medborgare med amerikanska flaggan målad på hjälmen

En god öl på Heartland Brewery

En god öl på Heartland Brewery

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *