04 9/11 day

fredag 11 september 2015 New York, United States

Christina vid Intrepid

Christina vid Intrepid

 

9/11 är en mycket speciell dag här i New York. Vi slog på TV:n när vi vaknade och det var 9/11 på många kanaler och mycket handlar om minnesstunder och hedrande till minnet av de förolyckade.

Frukost avklarad och en dag med mycket promenerande. Vi börjar med Intrepid. Ett pensionerat hangarfartyg som ligger som museum vid pier 86. Här ligger även en relativt stor u-båt i Los Angelesklassen. På pieren står även en concord.

Efter detta knallar vi söderut mot High Line som är en historiskt bevarad del av en gammal järnväg som bevarats och anpassats för promenader. High Line sträcker sig från 30…..e gatan ända ner till 12:e gatan.

Under denna tripp tittar solen fram och det blir återigen varmt med drygt 30 grader.

Vi tar sikte på Fifth avenue och når fram till Flatrion Distrikt på eftermiddagen. Flatrion building är en lite annorlunda byggnad, ser ut som fören på en stor båt som ”plöjt” in på land och stannat där Broadway korsar Fifth Avenue. Flatrion Building lär vara New Yorks första skyskrapa. Här passar vi på att släcka törsten och sola näsan.

Från torget vid Flatrion Building tronar Empire State Bulding högt upp mot himlen. Empire State Building var under många år Amerikas högsta byggnad.

Dagen till är så är det seriepremiär i Hockeyallsvenskan så kl. 19.00 var det matchtröja på. Vi gick en runda på ett par timmar via Empire State Building och vidare till Broadway och Times Square. Vi kollade även in NHL-butiken på vägen tillbaka till hotellet och väl där inne var min tröja hett villebråd. När vi lämnar NHL-butiken så är det två strålkastarna med blått ljus som symboliserar de två tornen i World Trade Center som attackerades. Häftig syn. Även Rockerfeller center hanns med på hemvägen. Tillbaka på hotellet så konstaterar vi glatt att det blev seger i premiären. Bra!

The house of Brews var kvällens begivenhet vad gäller middag. En mer publiknande restaurang i två plan, plan två var reserverat för ett större sällskap men det gjorde inget. Vi käkade riktigt gott på det nedre planet.

På tillbakavägen till hotellet stannar vi till på en lokal pub och det var mestadels amerikanare där, vi bedömde de så i alla fall.

Japansk toa

Japansk toa

The Kitano Hotel New York vi bor på är ett Japanskt ägt hotell och det har sin tjusning. Hög standard och vänlig personal. Ett riktigt bra hotell. Ett toabesök på rummet har sin egna upplevelse, värme i sitsen och även tvätt och lufttorkning ingår. Kanske nästa projekt hemma i Kalmar.

High Line

High Line

Christina på High Line

Christina på High Line

Glenn på High Line

Glenn på High Line

Christina på High Line

Christina på High Line

Flatrion Building

Flatrion Building

Tower One

Tower One

Ombytt för match på Times Square

Ombytt för match på Times Square

Crosby, min nya kedjekamrat ;)

Crosby, min nya kedjekamrat 😉

Christina njuter i New York

Christina njuter i New York

Christina vid Rockerfeller Center

Christina vid Rockerfeller Center

Julskyltningen har redan startat i New York

Julskyltningen har redan startat i New York

Empire State Building 9/11

Empire State Building 9/11

Chrysler Building

Chrysler Building

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *