05 World Trade Center

lördag 12 september 2015 New York, United States

World Trade Center

World Trade Center Memorial

Dagen till ära så besöker vi minnesparken med de två bassänger där tornen stod men namnen på alla som förolyckades i terrordådet 11 september 2001. Museet besökte vi och det var en speciell stund och känsla med filmer, ljudklipp från passagerare från flygplanen, brandmän som pratade, kläder, brandbilar, flygplansdelar mm. Detta måste upplevas för att förstå. 9/11 med park och museum är något som berör hela USA.

På väg till Brockly Bridge kommer min drömbil Ford Mustang på vägen och jag är snabbt uppe med kameran. Chauffören ser att jag tar kort på bilen och ger envist tecken på att han ska stanna så jag får kolla på bilen. Mitt i korsningen gör han en vänstersväng och stannar, kliver ur och ber mig sätta mig i bilen för att få en känsla av bilen invändigt. Hans kompis kliver ur han också, motorn är igång varpå jag sitter själv i bilen. I denna stund kommer han på att jag är själv i bilen, skrattar och säger till Christina ”damm. I could lost my car”. En kul upplevelse. Ett vänligt sätt att visa sin bil för en turist som jag.

Brocklyn Bridge byggdes 1869-1883 det vill säga innan bilen uppfanns och ändå är det trefiliga vägar åt båda håll. Cykel och promenadväg finns i mitten på bron lite över vägbanorna. Bron är ca. 1800 meter lång och det är en trevlig upplevelse och vy över Manhattan. Vi går över bron till Brocklyn men tar tunnelbanan tillbaka till Manhattan.

Vi tar sikte på China Town och det syns verkligen att vi är rätt. Känns som vi kommit till Kina. Det mesta i affärer har enbart Kinesiska tecken på sina skyltar och till och med gatuskyltarna har Kinesiska under gatunamnet.

China Town har nästan tagit över Little Italy men denna helg firas något speciellt i Little Italy då allt går i Italienska färger. En häftig upplevelse.

Snart är det dags för middag, går ut på Manhattans gator så får vi sed vad valet blir och valen är många.

I morgon bär det av till Washington med buss.

World Trade Center Memorial

World Trade Center Memorial

Christina vid WTC

Christina vid WTC Memorial

Christina vid överlevnadsträdet på WTC Memorial

Christina vid överlevnadsträdet på WTC Memorial

Glenn vid WTC Memorial

Glenn vid WTC Memorial

Nya Tower One

Nya Tower One

Polis vid WTC

Polis vid WTC

Tower One

Tower One

Christina vid Tower One

Christina vid Tower One

Ford Mustang 2015 rullar förbi oss

Ford Mustang 2015 rullar förbi oss

Ford Mustang 2015

Ford Mustang 2015

Glenn i Mustangen

Glenn i Mustangen

Glenn och Christina på Brocklyn med Manhattan Skylten i bakgrunden

Glenn och Christina på Brocklyn med Manhattan Skylten i bakgrunden

Manhattan Skyline

Manhattan Skyline

Manhattan Skyline

Manhattan Skyline

China Town

China Town

Little Italy

Little Italy

1 tanke kring ”05 World Trade Center

  1. Isabell

    Skönt att ni har det bra! Vi mår bra här hemma och vi har vattnat era blommor. Hoppas att ni får det trevligt i washington.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *