06 New York och Washington DC

söndag 13 september 2015 Washington DC, United States

New York och Washington DC

Christina förberedd för avfärd

Christina förberedd för avfärd

Dagen till ära ska vi ta oss med buss ner till Washington DC men innan detta ska vi på sedvanligt vis ta frukost på ett frukosthak. Efter frukost packar vi våra resväskor klar och checkar ut. Vi tar en Taxi till Megabus på 34 gatan mellan 11 och 12 Avenue. Vi har förbokade biljetter och platser vilket visar sig vara ett bra val då det är många som vill åka till DC. Bussen som avgår kl. 10.00 tar 81 sittande och det är vad som tar plats och några får vänligt vänta till nästa avgång.

Kl. 14.30 rullar vi in i Washington DC och avstigning är på Union Station. Efter en kort taxiresa är vi framme vid vårt hotell Washington Plaza. Incheckning går som det ska, vi får rum 702 och vi får även veta att Dale och Amy bor på 831 av damen i receptionen. Vi lämnar våra väskor på rummet och tar sikte på 831. Lite nervöst är det när vi knackar på dörren till rum 831, har ju aldrig träffat Dale som är syssling med mamma. Vi välkomnas med öppna armar och Dale hälsar oss välkomna med ”hej och valkomna”… och därefter ”is it good Swedish?”, det känns som vi träffats tidigare men att det är för länge sedan och nervositeten släppte med en gång. Jag är orolig för min engelska och inleder med frasen ”min engelska är inte så bra men den är bättre än er svenska” och detta följs av att alla fyra skrattar. Efter lite småpratande är lämnar vi hotellet för att bege oss till Arlington kyrkogård (USA’s mest betydande krigskyrkogård) där Dale ordnar med en guidad busstur, kyrkogården med alla vita stenar i raka rader i alla håll med mera. Mäktigt. Ett besök vid familjegraven John F Kennedy känns lite speciellt och General Robert E Lee har sitt residens på höjden bakom. Vi kollar även in vaktombyte vi ”Den okände soldatens grav”. Mäktigt.

Det är otroligt roligt att träffa Dale och Amy. Kvällen avslutas med en god middag med samtal om vår släkt och vips så är klockan midnatt.

Megabus so tar oss till Washington

Megabus som tar oss till Washington

Amy och Dale, två underbara värdar för oss o Washington DC

Amy och Dale, två underbara värdar för oss i Washington DC

John F Kennedys familjegra med General Lees residens i bakgrunden

John F Kennedys familjegrav med General Lees residens i bakgrunden

Arlington kyrkogård

Arlington kyrkogård, USA:s mest betydande krigskyrkogård

Arlington kyrkogård

Arlington kyrkogård

Arlington kyrkogård

Arlington kyrkogård

Vakt vid okände soldatens grav

Vakt vid okände soldatens grav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *