08 Washington Monument

tisdag 15 september 2015 Washington DC, United States

Vy från Washington Monument

Vy från Washington Monument

Frukost på hotellet tillsammans med Amy. Dale försöker med konststycket att få tag på biljetter till Washington Monument och Amy har det glädjande beskedet att Dale har lyckats att få fyra plåtar till kl. 10.30. Vi tar sikte på monumentet och väl framme sitter Dale på första parkett med fyra biljetter. Vi åker med första hissen upp till 500 feet ovan mark och det är en strålande utsikt som vi möts av, hela Washington ligger för våra fötter. Alla fyra vädersträcken erbjuder en helt fantastisk vy även Washington. en trappa ner på 490 feet finns en fotoutställning över monumentets historia. På vägen ner med hissen så saktar hisspiloten ner och släcker lyset i hissen varpå vi får se monumentets insida och historia om de delstater som medverkat i detta byggnadsverk.

Väl nere på moder jord igen så är det returpromenad till hotellet som gäller och avsked från Dale och Amy som ska åka tåg hem. Vi småpratar lite i lobbyn innan det är dags för dem att bege sig mot Union Station.

Tisdagen är varmare än gårdagen och vi passerar 30 grader .

THANK YOU! Dale och Amy för tre helt underbara dagar i Washington.

Efter lite vila ger vi oss ut på dagens äventyr och vi tar sikte på World War II Monumentet och vidare mot Lincoln Monument. Därefter tar vi oss över till Arlington och des kyrkogård innan vi tar tunnelbanan åter mot hotellets region.

När mörkret faller så ger det oss möjligheten att se monumenten i mörker med belysning och det är inte vilken upplevelse som helst, den slår det mesta.

Dag tre i Washington är till enda och trötta kryper vi ner i bingen.

Vita huset från Washington Monument

Vita huset från Washington Monument

Glenn Christina Amy Dale

Glenn Christina Amy Dale

Hotellet vi bor på, Washington Plaza

Hotellet vi bor på, Washington Plaza

Vita Huset

Vita Huset

Vita Huset

Vita Huset

Arlington Kyrkogård

Arlington Kyrkogård

Washington Monument by night från World War II Memorial

Washington Monument by night från World War II Memorial

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *