10 Transportens dag

torsdag 17 september 2015 Washington DC, United States, fredag 18 september 2015 Kalmar, Sweden

Vackra klänningar på Macy

Vackra klänningar på Macy

Vi börjar dagen som alla andra dagar d.v.s. med frukost. Frukosten på hotellet har varit bra men kanske lite väl dyr. 37,40$ för två personer + dricks på 15-20% vilket blir ca. 42$. Hur som helst så har vi stått oss bra på att äta en rejäl bondfrukost på morgon. Övriga dagar har vi ätit en lätt lunch och middag på kvällen. Resans dag är inget undantag.

Efter frukost så hinner vi med en shoppingrunda i Washington och vi tar sikte på Macys som är ett säkert kort. på Macys hittar vi alla kända märken plus ytterligare några mer amerikanska.

Efter utcheckning på hotellet är det transport mot Dulles flygplats som gäller. Dulles flygplats ligger ca. 3,5 mil utanför Washington. En kort promenad till McPherson. Vi laddar på våra metrokort med 4,60$ och tar rulltrappan ner till perongen. Tunnelbanetåg Silver kommer inom en minut och Wiehle-Reston East som är sista stationen på linjen är vårt mål. Resan tar ca. 20 minuter. En kort promenad och rulltrappa ner till bussterminalen och efter kort väntan så kommer buss Silverlinjen som är dedikerad att köra till Dulles flygplats. En kort resa på 12 minuter. När vi kliver av bussen som stannar precis vid dörren och innanför dörren betalar vi 5$ för bussresan. Som helhet ett enkelt sätt att ta sig från centrala Washington till Dulles på knappt en timma för 9,60$.

Väl framme på Dulles flygplats går incheckningen fort och vi beger oss mot säkerhetskontrollen. Det är ganska dåligt skyltat men efter lite gående är vi rätt.

En bit mat är aldrig fel och så inte nu heller. Vi äter på en Mexikansk restaurang och det är mycket gott.

Framme vid Gate B40 kopplar vi upp oss mot gratis Wifi men det är inte mycket att hurra över, otroligt segt, ungefär som 56k modem.

Enligt tavlor med flightinfo så är vårt plan ”on time” så nu håller vi tummarna att det går i tid. Planet är i alla fall på plats vid gaten. Planet gick i utsatt tid och vi landar i Köpenhamn 07:03 vilket är 12 minuter före tidtabell.

Väskorna kommer som dem ska och vi tar tåget 08,26 mot Kalmar och eftersom vi åkt så mycket kollektivt så fortsätter vi med det och tar en stadsbuss hem.

Vi är hemma och trötta men sammanfattar resan med beröm godkänt. New York är en trevlig stad att turista i och Washington var en klart positiv upplevelse. En av höjdpunkterna på detta äventyr var våra dagar tillsammans med Dale och Amy. Vi pratade släkt, kollade in sevärdheter, skrattade tillsammans. Kort och gott två underbara människor.

Längtar redan till nästa resa.

Vacker klänning på Macy

Vacker klänning på Macy

Nu återstår "bara" flyg och tåg på denna resa

Nu återstår ”bara” flyg och tåg på denna resa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *