01 En händelserik resdag?

torsdag 1 oktober 2015 London, Great Britain

Försening på Kalmar Öland Airport men humöret är bra

Försening på Kalmar Öland Airport men humöret är bra

Väckarklockan ringer tidigt som tusan, 04.50 är det dags att kliva upp. Lars-Åke startar sin resa 05.20 med taxi och plockar upp mig 05.30, därefter bär det av till Scandic där David Sundberg från Schneider Electric slaggat den gångna natten. Samling är satt till 05.50 på Kalmar Öland Airport och som resevärd är det skönt att vara först på plats (tror jag). En efter en trillar sömndruckna medresenärer in. Vi checkar in och det är bara Schneider-David som checkar in bagage.

Vi klarar av säkerhetskontrollen galant men vad hade vi väntat oss? Vi hinner med att höra att det är boarding till planet som går till Bromma och straxt därefter kommer beskedet att vår kärra till Arlanda är försenat. Efter kort väntan får vi veta att vår flight är försenad på obestämd tid, anledningen är en fågelkollision kvällen innan när Stockholmsplanet landar i Kalmar. Vi får vetat att en av SAS tekniker bor på Öland och att dem försöker få tag på honom. Kort därefter får vi beskedet att han är i Stockholm och kommer att åka med nästa flight till Kalmar med landning i Kalmar 09.15. Denna kärra är dock försenad och ankommer 09.25. Crille (vår researrangör och reseledare) löser ut checkar av SAS som vi handlar frukost för.

Två av våra medresenärer Jim och fru Kerstin tar chansen att lösa lite praktiska detaljer vad gäller golv, kakel, klinker o.dyl. under förseningen.

Vi ser hur teknikern ”byter om” till vit overall och börjar undersökningen av landningsstället där fågelkollisionen inträffat. Vi boradar planet och lämnar Kalmar 10.05, 3 timmar och 40 minuter sena. Skönt att flygteknikern åker med samma plan, han vill väl också komma fram helskinnad. 10.57 sätter vår chaufför ner hjulen på Arlanda och chansen att hinna med Londonplanet 11.15 ser inte så ljus ut och kort därefter får vi meddelade om att vi är ombokade till 15.25.

Vi bränner alltså vår flight till London 11.15. Motigt allt flyg har gått fel men vi är vid gott humör, vi ska ju till London.

Crille fixar till viss kompensation från SAS och vi intar en lunch på O´Learys i terminal 5. Vi är ett sällskap på 14 personer och har inte möjlighet att sitta tillsammans men vi löser det bra, sitter vid 4 olika bord.

Roger Carlson på Nexans skulle möta upp oss på Arlanda men eftersom vi är sena så åkår han själv med det bokade flyget.

Jag får kontakt med Fredrik Karlesand på Kastrup som åkt tåg med Karlskronagänget och för dem flyter allt på som det är tänkt. Fredrik har uppdraget att hitta Per Karlsson även han på Nexans och det är inga problem. Deras flyg går som planerat och möter upp Roger på London Heathrow.

Vi från Kalmar landar på London Heathrow enligt tidtabell för gällande flyg  och nu är det Davids incheckade bagage som vi väntar på och det är väl ingen högoddsare men Davids väska är inte med till London. David får besked att vänta in nästa kärra från Arlanda så är den säkert med där. David och Crille väntar vid bagagebandet medan vi andra lyckliga tar en fika i kaffet vilket smakar bra. Ganska snart visar det sig att Davids väska inte är med och nu är vi upp i 300% fel, vadå 300%? Joo, 100% försenat flyg från Kalmar, 100% missat flyg på Arlanda och 100% förlitat bagage = 300%. Hög mattematik :).

Vi samlar ihop oss och tar T-banan 18.35 in till London, avstigning på Gloucester Road kl. 19.20. Incheckningen på hotellet går riktigt bra och vår reseledare har gjort ett fantastiskt bra jobb. Efter ett kort break på rummet är det dags för middag och som alltid i vårt sällskapa är det väl förberett. 20.00 anländer vi till en Italiensk restaurang och vi avnjuter en riktigt god middag med tillhörande dryck. Vi äter, dricker, pratar, skrattar och har allmänt riktigt roligt.

23.05 intar vi en lokal pub och avslutar kvällen med engelsk öl. Straxt efter midnatt återvänder vi till hotellet och jag är riktigt trött, vi har ju trotts allt varit igång i drygt 19 timmar och jag äntrar bingen 00.45. En händelserik dag är till ända. Puh 🙂

Lunch på O´Learys Arlanda

Lunch på O´Learys Arlanda

På väg mot London med SAS

På väg mot London med SAS

Italiensk middag, mycket gott och varmt

Italiensk middag, mycket gott och varmt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *