02 Leverantörernas dag

fredag 2 oktober 2015 London, Great Britain

Dagens värd är Schneider Electric

Dagens värd är Schneider Electric

Väckning kl. 08.00 och frukost på hotellet vilket visar sig vara en riktigt bra frukost. Det mesta som normalt finns på ett svenskt hotell finns att avnjuta.

Kl. 09.00 tar vi taxi till Victoria street 80 för att besöka Schneider Electric i London som ligger riktigt centralt i London. När vi ska ta taxi från hotellet så får vi en lite märklig fråga av första taxibilens chaufför. ”Är ni 24 st? Varför tar ni inte en buss?” Tror taxirörelsen i London tjänar för mycket när den vill avböja 5 bilar.

Framme vid Schneider så är det sedvanlig incheckning på internationella företag och vi får ut våra passerkort. David sköter sig. En trappa upp har Schneider sitt kontor och åter dags för ny inpasseringskontroll och ytterligare ett passerkort. Väl inne på Schneider så erbjuds vi kaffe, the eller något kallt att dricka. Detta smakar riktigt bra.

Schneider och David ska börja sin presentation, kopplar in dator och mediakabel i uttaget men det visar sig ganska svårt att få bild på kanonen. Ett evinnerligt letande i datorn för rätt inställningar. Det hela slutar med att David får be om hjälp. En brallis kommer in, tittar var David anslutit sin dator, tittar på uttaget och vips så är hon nere på knä, kryper in under bordet och kommer kort därefter tillbaka med en ny mediakabel, skrattar lite och säger ”uttaget är inte anslutet”. Kul grej på ett ledande teknikföretag. När väl tekniken funkar så  blir det Nexans och Per Karlsson som trotts allt börjar sin presentation. Per visar var Nexans ligger i Västergötland och går igenom deras nya koncept av förpackning och vi får lära oss att tänka fyrkantigt. Vadå fyrkantigt? Jo det är deras nya förpackning för vit kabel är en bra kartong för kabel och det verkar som den tas emot på ett positivt sätt.

Kort bensträckare och David tar över taktpinnen. Ny versin av buntband är den stora begivenheten men det finns även andra nyheter att visa som världens minsta brandvarnare. Eller vad sägs om Exxact Stabil ??? en kul historia. Allt tas emot på ett positivt sätt.

Efter Nexans och Schneiders föreläsningar är det dags för gemensam lunch som intas på en Spansk restaurang som serverar Tapas. Vi bestämmer att det är lunchkonceptet för £9.99 vilket visar sig vara ett bra val.

Nu är det fri eftermiddag som gäller och det är lite olika begivenheter som lockar. Crille och jag ska hämta våra biljetter till morgondagens Mamma Mia ganska nära Covent Garden och vi är en liten grupp som knallar mot vårt mål.  Vi tar vägen via Buckingham Palace, kollar även in statyn över Lord Nelson som var och är en högt aktad sjöofficer i England. Vi tar sikte på Themsen och på vägen dit går vi förbi en liten pub som heter Sherlock Holms. En trevlig pub med ett litet museum på övervåningen. Vi går vidare och över Themsen och vädret är på bra humör. En öl på en terass vid Themsen skäms inte för sig. Kort därefter knallar vi vidare mot teatern för att hämta våra biljetter till morgondagens Mamma Mia. Vi sex grabbar som är ute på promenad skiljs åt när Crille och jag ska hämta våra biljetter. De andra viker av till vänster och David meddelar att vi träffas på en bar en kort bit bort där han ska bjuda på Gin Tonic. Vi får våra biljetter och tar sikte på baren med Gin Tonic men det är inte lätt att hitta rätt. Efter en stund så ringer Crille till David och vi får instruktioner om att gå in på Savoy (?) och direkt till vänster. Hmm, American Bar… spännande. Väl inne på American bar så hittar vi vårt sällskap otroligt nöjda med sina Gin Tonic förutom Roger som valt öl. Vi får också våra Gin Tonic och det är inte vilken Gin Tonic som helst, otroligt god. Lars-Åke frågar David om detta var planerat men svaret är att David Googlade ”Bästa Gin Tonic i London”. För står varför han fick detta svar. Ett välbehövligt besök på toaletten är en upplevelse, om en toalett kan vara vacker så är denna vacker, riktigt vacker dessutom. Världsklass.

18.30 tar vi taxi tillbaka till hotellet.

Middag är bokat bara en kort promenad från hotellet, en Argentinsk restaurang som serverar fantastiskt kött men servicen har mer att önska.

Ett antal glada herrar bestämmer sig för att ta taxi till Fulham och dags för en kvällsöl. Egentligen fattar jag inte varför vi skulle till Fulham när det är fullt med fräna puppa där vårt hotell ligger.

Taxi tillbaka till hotellet för 4 trötta grabbar och det visar sig vara en sällsynt trevlig taxichaufför som i princip guidar oss genom de lite mer graciösa kvarteren, vi får se riktigt dyra fastigheter. Han fråga var vi kommer från och var vi ska göra i London, ”Rugby eller fotboll”? När svaret är fotboll är den naturliga motfrågan vilken match vi ska se. När han hör svaret ”Crystal Palace” vänder han häpet på huvudet och fråga oförstående ”Realy?”.

Helt slut kryper jag ner i sängen 00.35, ganska tidigt men ack så skönt.

Syns och hörs i morgon.

Schneider Electric

Schneider Electric

Schneider och Nexans föreläser

Schneider och Nexans föreläser

Spända av förväntningar var våra leverantörer har att erbjuda. Vi fick bl.a. lära oss att tänka fyrkantigt av Nexans

Spända av förväntningar var våra leverantörer har att erbjuda. Vi fick bl.a. lära oss att tänka fyrkantigt av Nexans

Våra leverantörer David Sundberg - Schneider Electric, Per Karlsson och Roger Carlson - Nexans

Våra leverantörer David Sundberg – Schneider Electric, Per Karlsson och Roger Carlson – Nexans

Schneider Electrics kontor i London

Schneider Electrics kontor i London

Spansk Tapaslunch

Spansk Tapaslunch

Buckingham Palace och Drottning Victoria

Buckingham Palace och Drottning Victoria

Big Ben

Big Ben

Lord Nelson

Lord Nelson

Pub/Restaurang Sherlock Holmes

Pub/Restaurang Sherlock Holmes

Themsen

Themsen

Entrén till Savoy

Entrén till Savoy

WC på Savoy

WC på Savoy

WC på Savoy

WC på Savoy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *