03 Eventens dag

lördag 3 oktober 2015 London, Great Britain

Dagens begivenhet

Dagens begivenhet

Väckning kl. 08.00 även denna dag och en riktigt bra frukost på hotellet, testar nylagad omeletts vilket visar sig vara en riktig lyckträff.

Samling i receptionen 09.30 och för dagens aktiviteter finns det lite olika alternativ. De som ska på fotboll åker T-bana och pendeltåg en knapp timma  för match på Selhurst Park mellan Crystal Palace – West Bromwich. Selhurst Park är en ganska liten arena som tar drygt 26 000 åskådare och ligger lite söder om centrala London. Vi som ska på musikal väljer lite olika alternativ, de som jag hänger med tar en skön ”walk in the park” dvs. vi går mot den stora parken i centrala London. Vi startar i västra delen i Kensington Gardens och tar sikte på Londons centrala handel och Oxford Street. En riktigt skön promenad där vi även går igenom Hyde Park och lämnar parken för att komma ut på Park Lane. På vägen upp mot Oxford Street ser vi många sportiga bilar som Ferrari, Bentley, Rolls Roys och även ett bilmärke som jag aldrig sett tidigare i verkligheten, Pagani. Er riktig italiensk sportbil och mest känd är Zonda som är en riktig värsting med en 7,3 liters motor på ca. 750 hk från Mercedes-AMG som klarar av 0-100 km/h på 3,6 sekunder och 0-200 på 9,8 sekunder. Ersättaren Huayra har en V12 på 6 liter som levererar drygt 700 hk och klarar 0-100 km/h på 3,5 sekunder. vikt/effektfördelningen är under 2 kg/hk och toppfart på ca. 370 km/h. De flesta bilarna är arabregistterade.

Uppe på Oxford Street är det handel som gäller och det är mycket folk ute och shoppar. Vi gör ett besök på Selfridges, ett stort varuhus med otroligt fina arkitektur och kända varumärken (dyra).

12.30 samlas vi på Piccadilly Circus för en lättare lunch och därefter är det Mamma Mia som gäller. Häftigt att gå på musikal i London och då speciellt Mamma Mia. 17.30 är musikalen slut och vi ska ta oss tillbaka till hotellet och det är T-bana som gäller men väl framme vid entrén till T-banan konstaterar vi att vi inte är ensamma att åka T-bana, kö långt upp på trottoaren så taxi får det bli.

18.30 är det gemensam middag och för dagen är det Indisk mat som gäller. Vet inte alltid riktigt vad jag stoppar i mig men det mesta är riktigt gott och vilket service som vi får, 5-6 servitriser som ser till att vi är nöjda.

Efter middagen kollar vi på rugby-VM på TV i hotellbaren.

Gränd

Gränd

Pagani

Pagani

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *