04 Hemresans dag

söndag 4 oktober 2015 London, Great Britain

 

Libanesisk lunch

Libanesisk lunch

Väckning kl. 08.00 har varit en stående tid. Crille kommer fram till bordet jag och Lars-Åke sitter vid och ser inte helnöjd ut och jag förstår direkt att det är något som inte stämmer. Kl. 06.03 får Crille ett mail från SAS som meddelar att vårt flyg till Köpenhamn är inställt dock inte varför. Vi kommer således att bokas in på annat flyg men det är inte så lätt och SAS har en hel del att göra då vi är 24 st men det är ju ytterligare 160 personer som ska åka med samma flyg. Vi har samling kl. 10.00 i lobbyn för avförd mot Heathrow. Alla är på plats med väskor och allt. Crille har det jobbiga uppdraget att meddela eländet och det hörs en del suckar. Vidare informerar han att vi är ombokade till ny flygtid kl. 19.50 med destination… Stavanger.

”Näe… vad är detta?” hörs i samlingen, eller ”jag har ju massor med jobb att göra” och så vidare men ganska snart har besvikelsen lagt sig och förståelsen infinner sig. Vi har dock en resenär i Roger Carlson som har Arlanda som destination och detta flyg går som det är tänkt.

Genom denna försening får vi några ”bonustimmar” i London då återsamling är kl. 15.00 i hotellets lobby.

Jag och några till tar sikte på Harrods och på väg dit hinner vi med ett pitstop på en Libanesisk lunchrestaurang. I och med detta har vi varit på besök i 5 världsdelar i London och ätit/druckit. Italienskt och Spanskt = Europa, Argentinskt = Sydamerika, Indiskt = Asien, Libanesiskt = Afrika samt en Amerikansk frukost på hotellet = Nordamerika.

Besöket på Harrods är som alltid en fröjd för ögonen, otroligt vackert hus som är riktigt stort. De är massor av ”butiker i affären” och dessa är storslagna. Matdelen är en upplevelse i saluhall, blir nästan förbannad varför vi inte kan ha en riktig saluhall i Kalmar. Utbudet är stort och det finns allt från ost, kött, kryddor, fisk, skaldjur, frukt, grönt mm. Bara att njuta.

16.10 tar vi T-bana till Heathrow, en kort tur som tar ca. 40 minuter. Incheckningen går som smort och inne på Heathrow är det dags för middag. Återigen äter vi gott och själv äter jag en Pull Pork-burgare.

19.20 är det boarding och nu har bröderna Åkerbo riktig tur som kommer med. Gaten stängs och David får telefon från Crille som står i gaten och undrar om vi har koll på Åkerbograbbarna och svaret är nej. Fredrik Karlesand ringer dem och får till svar att dem är i kassan på Taxfree, Fredde meddelar att gaten stänger NU och ”klick” är allt han hör. Tur att det bara är 75 meter till gaten och dem hinner med men ”om blickar kunde döda”. Tack Crille!

19.50 lämnar vi Engelsk mark och 22.35 är vi på Norsk mark men fortfarande lika lång från Kalmar som vi var när vi hade Engelsk mark under fötterna.

Vi blir incheckade på Scandic som bara ligger 100 meter från terminalen och på Scandic serveras vi en kvällsmacka.

23.47 är det skönt att krypa ner i sängen.

Harrods konstverk, pris £195 000

Harrods konstverk, pris £195 000

Ser skönt ut

Ser skönt ut

Hiss på Harrods

Hiss på Harrods

Harrods

Harrods

Jooda, vi har sett Wembley Arena

Jooda, vi har sett Wembley Arena

Reseledarens egna öl på hotellet

Reseledarens egna öl på hotellet

Då åker vi mot Heathrow

Då åker vi mot Heathrow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *