Hösten är här och även Bkool

31 Oktober 2015

Hösten är i antågande men jag hinner med några rundor till innan jag ger upp på grund av kylan, jag gille ju inte kyla, värme är klart bättre. första helgen i oktober är det London som står på schemat och i London blir det av förklarliga skäl inget cyklande men två rundor hinns med innan jag flyter in. En kort kvällsrunda samt en helgrunda på 31 km är vad som hinns med. Även Christina mäktar med tår rundor, en 20 km och en 30 km.

12 oktober lämnar vi infåra cyklar för service som ingick i cykelköpet. Michael och jag hämtar cyklarna dagen efter och trampar hem tillsammans.

14 oktober sätter jag upp vår nyinköpta simulator, en Bkool Pro är vårt inköp. För att cykla i simulator måste däcket bak bytas till ett speciellt däck för simulator och jag monterar detta vilket inte är det enklaste. Däcket är ganska plastigt och styvt men efter lite trilskande så sitter det på plats. Jag kopplar upp cykeln i simulatorn, väljer rutt och börjar trampa på. 7 km in i rutten så cyklar jag punktering. Går det verkligen i en simulator? Jo visst går det. Troligtvis ha jag klämt slangen när jag monterade på det plastiga däcket. Det blir att köpa ny slang, kränga av däcket och återigen montera dit däcket, lite trilskande krävs och så sitter däck och slang på plats.

17 oktober är det dags för första riktiga turerna i simulatorn. Monterar mitt hjul på Christinas cykel och Christina väljer att cykla på velodrom. Premiärturen är 10 km och det är en hiskeliga många varv då ett varv är 250 meter. Efter 40 varv är premiärturen avklarad.

Jag flyttar över hjulet till min cykel och väljer Luyando i Bilbao. Jag cyklar också 10 km och det känns riktigt bra även om inte videoläget är aktiverat. Dagen efter väljer jag att cykla lite längre närmare bestämt 27,2 km. Riktigt kul att cykla simulator speciellt när jag köpt till ”pro” och kommer år video på väldigt många rutter.

Köper en sprint till Christina cykel så vi slipper flytta mitt hjul mellan cyklarna vilket är lite bökigt.

21 oktober är Christinas första tur med ”egna” hjulet på sin cykel. Christina trampar på och rutten är 21 km och därefter är det min tur men hör och häpna jag cyklar punka igen och denna gång riktigt ordentligt. Slangen smäller riktgt högt och Christina som står i duschen tror att jag cyklat ”omkull”, jag har ju viss vana att ramla men så är fallet inte denna gång. Smällen av slangen trycker av däcket från fälgen så det är en riktig smäll. Bara att kliva av efter 3 km. Dagen efter lämnar jag in hjulet för att få det lagat av proffs, blir dyrt det här med punkteringar.

Jag får tillbaka hjulet samma dag som jag lämnat in det och på kvällen är det 31,9 km som avverkas i simulatorn på knappt en timma. Lördag 24 oktober trampar Christina ”runt” i Spanien, hon trampar på riktigt bra i hög fart. Själv väljer jag en annan runda i Spanien på 29,6 km, bra fart hela rundan förutom när det går hyfsat uppför ett par backar. Är nere i 15 km/h som lägst men efter den sista backen håller jag bra tempo och efter 54 minuter är jag klar och riktigt trött.

Efter denna cykelrunda har jag passerat 100 mil i sadeln sedan vi köpte vår racercyklar. Christina är lite efter men snart är även hon uppe i 100 mil.

Månaden närmar sig slutet och det känns som simulatorköpet är helt rätt.

Testar en Bianchi Vertigo fredag em den 30 oktober, en riktigt trevlig carboncykel. 20 km i sadeln är en fröjd, lite mer skonsamt för min rygg, diskbråck gillar inte alltid längre sträckor.

Kollar in wiggle.se och bestämmer mig för att köpa ett bakhjul till trailern så kan jag använda mitt vanliga hjul till cykling ute i det fria.

Viktmässigt går det åt rätt håll men inte lika fort längre men väger in fredag em. den 30 oktober på 79,1 kg. BRA!

Månadens sista vägning

Månadens sista vägning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *