El Clasico eller Leksand

Idag är det en stor idrottsdag, El Clasico startar kl. 18.15 och Leksand åker till Haparanda för att försöka betvinga Asplöven med matchstart 18.40. Jag kommer att starta kvällsidrotten med att se El Classico och därefter kolla på hockeyn via stream. Mina absolut största favoritlag Barcelona och Leksand står inför två tuffa uppgifter.

Barca har som alltid ett bra lag och chansen till seger är klart inom räckhåll. Real Madrid har efter 11 omgångar spelat i 24 poäng vilket är 3 mindre än Barca. Vinst ikväll och en liten lucka har skapats. Messi är återges tillgänglig efter sin knäskada men fråga är om han startar, tveksamt. Messi har varit borta i 54 dagar och faktum är att Barca varit bra även utan Messi på planen. 22 poäng av 27 möjliga har spelats in. Messi lär vara med i truppen men förmodligen starta på bänken. Straxt efter kl. 20.00 vet vi hur det slutade.

Leksand har en tuff inledning på säsongen. Efter förra säsongens uttåg ur SHL är det i princip ett helt nytt lag ställts på isen och det har sannerligen varit blandade resultat och spel. Vissa matcher riktigt bra och riktigt usla. Senaste veckorna har lite förändringar inträffat. Lars Bryggman har lämnat och Johan Porsberger har tillkommit i en för Sverige så ovanligt som en trade mellan Leksand och Asplöven. In i laget har även Patric White kommit. Porsberger har haft det lite struligt i inledningen på säsongen och varit avstängd av Asplöven av disciplinera skäl. jag hoppas att det blir bättre ordning på honom nu. Porsberger är en högerfattad forward med mycket speed i rören. Bra att få in en högerfattad spelare i truppen. Patric White är även han en högerfattad flyr som har gått en konstig karriär. Otroligt lovande i junioråldern och draftades av Vancouver Canucks i första rundan 2007 som 18 åring. Patric var även med och spelade hem en silvermedalj i VM för U18. Därefter har utvecklingen inte riktigt varit vad Patric hoppats på och de senaste säsongerna har det handlat om spel i Tyska andra och tredjeligan 2011-2013. Efter Tyskland bar det av till Slovakiska ligan med spel i HC Banska Bystrica 2013-214. Säsongen efter detta så spelade Patric med HC Slovan Bystrica i KHL och även med HC Banska Bystrica. Denna säsong startade han i Graz 99ers innan han ritade på för Leksand. Två spelare som bör tillföra mycket med den fart de besitter. Ska vi börja klättra i tabellen idag? Hoppas hoppas. Vid vins så lämnar vi platsen under det negativa strecket. Straxt efter kl. 21.00 vet vi resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *