Nya tränartrojka och nya forwards

Efter en riktigt tung start på HockeyAllsvenskan så presenterade nya sportrådet en ny tränartrojka i söndags i Perra Johnsson, Sigge Svensson och Gereon Dahlgren. Perra är för mig ”mysfarbrorn” som skapar den goa stämningen samt kan ställa lite krav men måste omge sig av bra medarbetare för att lyckas. Sigge, en av Leksands och Sveriges bästa backar genom tiderna och helt klart en toppback i landslaget under sin storhetstid ska basa över backarna. En helt ny dimension i träningen för backarna är införd och som Sigge själv sa så ska backarna skjuta minst 500 skott på träningarna för att bli bra. Gereon ska basa över forwards och kommer att göra det bra, en av Sveriges mest dolda offensiva taktiker. Har visat stora taktiska drag o kunskaper i J-lagen.

Starten som de tre vise männen fått kan inte bli bättre, två segrar på de inledande två matcherna.

Inför den nya starten har även Leksand presenterat nya forwards i Johan Porsberger och Juuso Rajala. Porsberger har förvisso varit med ett tag men är dock relativt ny i laget. Utöver dessa herrar har även Patrick White anslutit.

Först vinst mot topplaget Västerås, en match som vi var i ledningen med uddamålet vid tre tillfällen samt med 4-2 med 2:02 kvar av matchen. Lite onödigt jämt blev det i alla fall då VIK reducerade till 4-3 med 30 sekunder kvar. En riktigt skön seger och stor segerherre blev defensivspecialisten Jon Knuts.

Två dagar senfe kommer Björklöven på besök och i denna match är Björklöven det något bättre laget i den första perioden. I andra är Leksand det bättre laget men det är gästerna som tar ledningen efter 25:30. Leksand kvitterar 2:35 senare genom det finska talanglånet Juuso Rajala. Rajala har pendlat mellan finska högsta och andraligan utan att riktigt få till det i högstaligan. Direkt i inledningen tar gästerna återigen ledningen men kvitteringen kommer direkt och glädjande är att kämpen Viktor Mårtensson som sätter pucken i nät på en riktigt snygg inbrytning från höget. Johan Porsberger ger oss ledningen med 3-2 efter 47:46 och därefter står det och väger. Matchens sista mål sätter Simon Erlandsson i tom bur. En riktigt skön seger.

Noterbart är att Henrik Haukeland  tar sin andra raka seger och har på kontot sex segermatcher mot Frans Tuohimaa som har fyra segrar på kontot.

En onekligen skön start för de nya tränarna och Patrick White ser allt mer ut som en hockeyspelare och vilken start Juuso Rajala fick, mål direkt.

Juuso Rajala har på sin enda match 1 mål och en assist och följaktligen 2 poäng.

Johan Porsberger har spelat 5 matcher nätat två gånger och serverat en kollega en gång och har 3 poäng.

Patrick White har sett lite kantig ut men de senaste två matcherna har han citat lite mer fart och på sju matcher har det blivit 2 poäng fördelade på ett mål och ett assist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *