Vilken jävla smäll

30 November 2015

Första tre veckorna med simulator innebar 2 st punkteringar och jag tvivlade på min förmåga på att byta däck och slang. Efter senaste punkan där det small ordentligt så lämnade jag in bakhjulet till Cykelogen så dem fick lägga på ny slang och gamla simulatordäcket. Cyklar vidare och allt är frid och fröjd ända till söndagen den 1 november. Christina och jag ska cykla var sitt pass i simulatorn. Jag riggar upp Christinas cykel och hon trampar på för glatta livet, jag förbereder mitt träningspass, byte om och hämtar in cykeln, ställer den i hallen och sätter mig i soffan för att kolla på TV. Några minuter senare smäller det till som bara den, som ett mauserskott, en riktig smäll. Flyger upp ur soffan och ut till Christina, möts av en mycket förvånande syn och kommentaren ”punka igen, hur lägger du på däck egentligen?”. Vi kollar in hennes bakhjul men det är i sin ordning. Tittar förvånat på varandra, jag går in till min cykel och ser att det är ny punka, denna gång utan att jag cyklade. Punkan denna gång är rejäl, så pass att däcket krängs av fälgen. Mycket irriterande.

Måndag lunch lämnar jag in bakhjulet till Cykelogen och hämtar tillbaka detta efter jobbet. Beskedet jag får år att det är fabrikationsfel på däcket. Puh! Och jag som tvivlat på min förmåga att byta däck och slang.

Ny cykel inköpt, Bianchin jag testar blir till ett inköp. Men som jobbarkollegan Janne sa, ”du kan aldrig ha för många cyklar”. Spännande med ny hoj och en klassisk Bianchi. Lite mallig är jag allt.

Beställer ett extra bakhjul från wiggle.se som tanken är att montera simulatordäcket på, allt för att kunna alternera mellan simulator med riktig cykling utan att byta bäck, klart enklare att byta hjul. Bara att vänta tills hjulet levereras.

November rullar på och jag väger in 78,5 kg den 11 november.

Fortsatt på väg neråt!

Fortsatt på väg neråt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *