Perraeffekten håller i sig

2015-12-20

Vi klättrar i tabellen efter att Perra med kollegor har klivit in i båset. För närvarande besitter vi 9:e plats med 47 inspelade poäng. En lite haltande tabell men ändå ett bra lyft. Noterbart är att den bara är 7 poäng upp till Oskarshamn på 3:e plats. 20 inspelade poäng på de 9 senaste omgångarna är ”bara” 7 missade pinnar och en tabell över de 9 senaste omgångarna toppar Leksand. Känns bra.

Det hände som alltid en massa i Leksand, tränarbyte, spelare in och ut och senast i röran ut är VD och Vice VD som försvinner. Kjell Kruse jobbar kvar till ny VD är på plats och Tore Jobs jobbar kvar till sista mars 2016.

På spelarsidan fick inte Patrick White fortsätta i Leksand, han presterade helt enkelt inte som förväntat även om det såg bättre ut de sista matcherna. Juuso Rajala återvände till Finland men det var nog mer Rajala som ville tillbaka. En som tillkommit under säsongen och som presterat är Johan Porsberger som på 12 matcher har gjort 10 poäng, 5 mål och 5 assist. Johan har även med sig 9 poäng i bagaget från tiden i Asplöven. Anton Karlsson har tillkommit på lån från Frölunda och på sina 7 matcher har han 2 assist. Kanske lite klent med tanke på vilken kapacitet han besitter men det kommer säkert mer efter JVM då Anton förväntas prestera. Johan Olofsson kom på ett lån från Färjestad och visade direkt att han har kvalitet med sitt mål i krysset.

Fredrik Forsberg började säsongen strålande med 6 mål och 5 assist men skadade sig allvarligt i ett knä mot AIK och blir borta resten av säsongen. Rehab väntar och bara att hoppas han kommer tillbaka i gott slag.

När skador och sjukdomar härjade som värst så plockades Tom Hedberg upp från J-lagen. Tom fick spela back tillsammans med Jonas Frögren och till råga på allt i Line Up. Helt respektlöst klev han in med idel kända spelare. Betänk att killen bara är 16 år, född augusti 1999.

Haukeland framstår mer och mer som målvakt nummer ett även om Tuohimaa säkert vill ha förstaspaden.

Spelledigt fram till 26 december och det återstår 19 matcher med 57 poäng att kriga om. Spelar vi hem 30 poäng av dessa så bör det bli positivt kval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *