2016- Massor av möjligheter

2016-01-01

Säsongen 2015/16 började inte speciellt bra, vi låg till och med sist i november. 23 november meddelades att Leksand och tränarduon Robert Sjur Nilsen och Johan Rosen slutar som ansvariga och ersätts med tre st, dessa tre är Per-Erik ”Perra” Johansson, Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren. Starten dem fick var bästa tänkbara och vi inleder med tre segrar, en riktig kanonstart. I match fyra så kommer visserligen en förlust efter straffar men därefter kommer fler segrar och klättringen i tabellen är ett faktum. Efter tränarbytet har 23 poäng bärgats på elva matcher vilket ger 2,09 poäng/match mot 11,13 poäng/match innan tränarbytet. Totalt finns nu 50 poäng på kontotö när vi går in i 2016 och vi ligger på 8:e plats i tabellen vilket även är en playoff-plats. Det är otroligt jämn t tabellen och ”bara” tio pinnar upp till Oskarshamn på 3:e plats samtidigt som det bara är nio poäng ner till negativt kval. Det har i alla fall sett bättre ut den senaste tiden så det är bara att hoppas att den positiva trenden fortsätter. Faktum är än dock att 2015 slutar riktigt bra med klar seger hemma mot Sundsvall då slutresultatet skrivs till 8-3.

Matchandet 2016 börjar på tisdag den 5 januari hemma mot Asplöven och följs därefter upp med bortamatch mot Mora i Globen Stockholm. Ska bli spännande att se om Globen kan fyllas av två Dalalag vilket Stockholmslagen Djurgården och AIK har svårt att klara av.

Hur som helst så finns det massor av möjligheter för Leksand 2016 och det kommer att bli ett roligt blåvitt år att minnas tillbaka på.

Hockeyallsvenska tabellen omg 35

HockeyAllsvenska tabellen omg 35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *