85 poäng – Hockeyrace

2016-01-02

Leksand kommer att spela in 85 poäng i HockeyAllsvenskan denna säsong. Rögle knep fjärde plats i förra säsongens HockeyAllsvenska med 85 poäng och det är inte alls omöjligt att 85 inspelade poäng ger en fjärde plats även för Leksand denna säsong. En fjärdeplats skulle vara helt okej med tanke på den klena inledningen på säsongen.

Tingsryd och AIK kommer att göra upp i HockeyAllsvenska finalen och AIK kommer att gå segrande ur detta möte och genom detta med all säkerhet ta klivet upp i SHL via seger mot Karlskrona med 4-1 i matcher.

Vilket lag som går hela vägen via slutspelsserien och en eventuell seger mot förloraren i Hockeyallsvenska finalen är mer osäkert men Leksand ser mer och mer ut som en stark kandidat. Vinnaren i denna matchserie om tre matcher möter lag 13 i SHL och det verkar lika klart att detta blir MODO. Segrare i denna uppgörelse är mer osäkert.

Det finns stora möjligheter att det blir två nya lag i SHL nästa säsong på bekostnad av Karlskrona och MODO. Skulle AIK och Leksand återvända till SHL är inte bara dessa två lag vinnare utan även SHL är vinnare som får två publikdragande lag till högsta serien.2016-01-02 Hockeyrace 2016

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *