Cirkus Leksand

2016-01-03

2016-01-03 Positivt och negativt35 omgångar spelade och Leksand har använt 37 spelare på is hittios. Några har lämnat, några har fått lämna, andra har skadats och allt detta har bidraget till nya spelare i truppen men framför allt hat juniorer givits chansen. Spelare som kommit och gått under säsongen innan årsskiftet.

 

 • Fredrik Forsberg (fw) inledde strålande för att olyckligt skada sig mot AIK och blir borta resten av säsongen. 21 matcher, 6 mål, 5 assist ger 11 poäng.
 • Alen Bibic (b) Leksandsfostrade Alen lånades in när skador och sjuksommar stökade för att senare bli återkallad till Rögle. 10 matcher.
 • Filip Crusemann (fw) Lån från Karlskrona. 2 matcher.
 • Mike Embach (fw) blev förste spelare att lämna Leksand. Gör massor av poäng i nya klubben Fort Wayne Komets i ECHL, 13 mål och 17 assist = 30 poäng på 29 matcher. I Leksand blev det 9 matcher och 1 mål.
 • Tobias Forsberg (fw) lämnade Leksand efter degraderingen i våras, återvände i oktober. På de inledande 21 matcherna gick Tobias mållös av isen för att därefter pricka in 6 mål på fem matcher. Snacka om målexplosion. 36 matcher, 6 mål, 2 assist, 8 poäng.
 • Anton Karlsson (fw) är på lån från Frölunda säsongen ut om inte Frölunda kallar tillvara Anton. Spelar JVM för närvarande och gör det bra i fjärdekedjan. 7 mat
 • cher som givit 2 assist.
 • Johan Olofsson (fw) inlånad från Färjestad innan jul och visade direkt vilken speed han har under rören, satte snyggt 1-0 redan i första perioden. 1 match.
 • Johan Porsberger (fw) kom till Leksand via en för Sverige något så ovanligt trade, ett byte med Asplöven där Lars Bryggman gick motsatt håll. Förvisso har ingen av klubbarna bekräftat att det var en trade. Johan gjöt mål i sin debut i Leksandströjan och har fortsatt producera. 14 matcher, 6 mål, 6 assist, 12 poäng.
 • Lars Bryggman (fw) kom inför säsongen till Leksand med stora förhoppningar men presterade inte som förväntat. Byttes i en trade med ovan nämnde Johan Porsberger. Tre mål motsvarade inte förväntningarna. 19 matcher.
 • Juuso Rajala (c) lån från finska Kookoo som presterade ett mål och ett assist. 5 matcher.
 • Patrick White (c) kom in från Graz 99ers på ett try out men fick lämna innan try out tiden gått färdigt. Spelar i Lillehammer för närvarande. Såg trött och seg ut inledningsvis men en stigande kurva avbröts i och med tränarbytet. Patrick gick i förstarundan i NHL driften 2007

Utöver dessa spelare har ett flertal juniorer fått och tagit chansen.

 • Tom Hedberg (b) 16-åringen fick chansen när backbesättningen var hårt skade- och sjukdrabbad. Tom har spelat respektlöst och även varit med i Line up ett flertal gånger. Född 1999. 6 matcher.
 • Marcus Björk (b) egna produkten Marcus har fått chansen att visa upp sig. Född 1997 7 matcher.
 • Filip Hedberg (b) har spelat till och från. Född 1997. 6 matcher.
 • Oskar Lang (fw) kanske inte ska vara med på juniorlists som fått chansen då Oskar har A-kontrakt och även spelade 15 matcher i SHL förra säsongen men Oskar har varit skadad hela hösten och gjorde säsongsdebut mot AIK på annandagen och gick in i förstalinan tillsammans med Johan Porsberger och Janos Hari. Född 1996. 2 matcher.
 • Simon Norberg (c/fw) som egentligen har a-kontrakt men plockade upp från juniorlaget inför säsongen. Född 1996. 35 matcher.
 • Isac Skedung (c) lovande spelare som har stora möjligheter att blomma ut. Född 1997. 10 matcher.
 • Jakob Thor (fw) liten orädd spelare som tar för sig med sin speed. Född 1997. 5 matcher.
 • William Wikman (fw) Stockholmsgrabb som flyttat till Dalarna. Har varit utlånad till Borlänge. 2 matcher.

Årets positiva/negativa prestationer.

 • Viktor Amnér (b) ny från Vita Hästen och var en pålitlig poänggörare för Hästen med 10 mål och 18 assist 28 poäng. Hittios i Leksandströjan har Viktor passerat förra årets skörd, 10 mål och 22 assist ger 32 poäng. Ryktas ha spelat till sig ett SHL kontrakt och då är det väl bara att skjuta Leksand till SHL som fattas. 35 matcher.
 • Alexander Ytterell (b) Pålitlig poänggörare i Karlskoga förra året som inte riktigt presterat på samma nivå i Leksand men har en uppåtgående formkurva. 6 mål 10 assist. 34 matcher
 • Tobias Eriksson (b) rutinerad back som även spelat SHL med AIK. Var med om att spela Leksand ur SHL i våras, taskigt. 7 mål, 7 assist. 35 matcher.
 • Robin Jacobsson (b) fick lämna Leksand förra säsongen efter 6 matcher när Salo städade hej vilt. Har gjort 2 riktigt snygga mål samt 16 assist. 35 matcher.
 • Janos Hári (c/fw) Ungersk landslagsman som målade redan i debuten. Ledde länge den interna poängligan innan en skada satte stopp för Janos. Stor kapacitet finns i den lille ungraren. Viktig i powerplay. 6 mål och 19 assist. 29 matcher.
 • Brock Montpetit (c/fw) amerikan som blandar och ger och efter tränarbytet har det sett allt mer positivt ut för Brock. 10 mål och 10 assist. 33 matcher.
 • Tommi Paakkolanvaara (c) vet inte om Tommi är positiv eller negativ. Har massor av rutin och har 543 matcher i finska högstaligan. Viktig med sin rutin i ett väldigt ungt Leksand. Gjorde mål i sin debut för Leksand. 5 mål och 10 assist. 27 matcher.
 • Lukas Eriksson (c/fw) brukar normalt vara en pålitlig poängspelare men har inte fått till det i Leksandströjan då han endast har 4 assist på kontot. I Lukas finns ett riktigt sparkapital när det lossnar. 35 matcher.
 • Jon Knuts (fw) Leksands starkaste defensiva spelare, oerhört viktig i boxplay, offrar allt för laget och har ständigt skavanker. Har även presterat i det offensiva spelet och tangerat sitt poängrekord från 2012-13 då han gjorde 8 mål och 9 assist på 51 matcher. Finns alla möjligheter att göra fler poäng. 34 matcher.
 • Matias Lassen (b) Dansk landslagsspelare som även spelade JVM. Tuff inledning i HockeyAllsvenskan som var ett större kliv än väntat för den unge dansken. Ser allt bättre ut ju längre in på säsongen vi kommer. Född 1996. 2 mål och 3 assist. 33 matcher.
 • Jonas Frögren (b) Sheriffen är kanske HockeyAllsvenskans mest rutinerade spelare med 4 SM-guld och 4 förlorade SM-finaler. Tog ett stort ansvar när Leksand degraderades och följde med ner en division. Skadedrabbad och missade 15 matcher under hösten. Bildar backpar med unge Tom Hedberg. 20 matcher.
 • Simon Erlandsson (b) har kapaciteten att växa men får inte riktigt till det. Var med Leksands båda säsonger i SHL. 32 matcher.
 • Martin Grönberg (c/fw) Har rutin från SHL men får inte riktigt till det i HockeyAllsvenskan. 5 mål, 3 assist. 35 matcher.
 • Martin Karlsson (fw) Grovjobbare som återvände till Leksand efter 161 matcher i Almtuna. Hög arbetskapacitet och alltid pålitlig. 32 matcher
 • Viktor Mårtensson (fw) Publikens favorit. Ger alltid allt för laget och sätter skräck i motståndarna. Det gör ont att möta Viktor. 30 matcher.

Målvakter

 • Henrik Haukeland (mv) Norsk yngling som spelat 14 matcher och har flertalet vinster. Född 1994.
 • Frans Tuohimaa (mv) Finsk målvakt som representerat flera klubbar. Var tänkt som förstemålvakt men har inte riktigt tagit förstaspaden då Haukeland har utmanat på ett positivt sätt. 25 matcher.
 • Robin Christoffersson (mv) Egen produkt som  storspelat i J20. Har vaktat båsdörren ett par matcher. Kommer att få sina chanser i framtiden Född 1997.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *