Seger i Globen

2016-01-11

Lördagen var en lång väntans dag innan det äntligen var dags för nersläpp kl. 19:15 i Globen även om pucken kanske inte släptes förrän 19:19.

Första två perioderna bjuder på en hel del chansa och flera kvalificerade räddningar av de båda målvakterna. I Leksandskassen fick Henrik Haukeland hastigt men mindre lustigt hoppa in mellan stolparna efter att Frans Tuohimaa drabbats av migrän. Leksand leder skotten efter två perioder med 23-26. Moras vassast chanser kommer till på Leksandsutvisningar men Haukeland håller tätt.

0-1 Tobias Ericsson

0-1 Tobias Ericsson

6:44 in i tredje perioden drar Mora på sig en utvisning för Interference och på denna är Leksand riktigt effektiva. Tre sekunder senare sitter 0-1 och målskytt är Tobias Eriksson assisterade av Janos Hari och Johan Porsberger. 47 sekunder senare kliver unge herr Willian Wikman, eller rättare sagt junioren Wikman på ordentligt i anfallen. Med bra fart under rören så pressas Morabacken ut till höger och en lätt tackling får backen på fall. Wikman vänder in och skickar snyggt in 0-2. Mora försöker flytta upp manskapet men Leksand spelar smart och släpper inte till speciellt mycket. 56:49 sätter Brock Montpetit spiken i kistan med sitt 0-3 mål då han påpassligt snappar upp pucken på etta dåligt droppass. Resten av perioden spelas va i lugnt tempo.

Mäktigt att två dalalag kan göra Globen till en fest som ute Stockholmarna klarar av.

Hörde en siffra på drygt 10 000 Leksingar i Globen. Kvällens publiksiffra 12 525 är HockeyAllsvenskans bästa.

2016-01-09 Mora - Leksand GlobenDenna afton och även söndagens resultat går vår vårt och nu är vi uppe på sjunde plats med 56 inspelade poäng i en jämn tabell i mittenskiktet. Oskarshamn har 63 poäng på tredje plats och Timrå har 50 poäng på tolfte plats. Upp till finalplats är det 17 poäng för Leksand och det känns omöjligt att ta in detta på 15 matcher.

Matchen i siffror.

Mora – Leksand 0-3

Skott 39-36

Utvisningar 6-10

Puckinnehav 32:08-27:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *