Hästen stod i vägen och det var ingen Mustang

2016-01-14

Vita Hästen låg 3 poäng för Leksand inför onsdagens match i Norrköping. Vid seger med 4 mål skulle Leksand klättrat förbi men ack så fel del blev. Vi började förvisso bra och hade chanser att ta ledningen men Hästen är det som tar ledningen. Andra perioden är inte mycket att hurra över och Hästen ökar på sin ledning i början på andra perioden och det verkar nästan som Leksand är kvar i omklädningsrummet. Vi är inte alls med och Perra tar Time Out direkt efter 2-0 målet. Perra så riktigt förbannad ut men vad hjälpte det? Resten av perioden är lika virrig som inledningen och det är tur att Haukeland är på bra spelhumör. Hästen hinner även göra 3-0 innan paus.

I tredje ser det trotts allt lite bättre ut men de riktiga farligheterna infinner sig aldrig. Med drygt fem minuter kvar så får äntligen Leksand till spelade och pressar ner Hästen i egen zon och vi spelar runt riktigt bra, ser närstan ut som powerplay. Trycket är konstant upp emot 3 minuter och Hästen drar på sig en utvisning efter 57:01 och Haukeland lämnar kassen dryga minuten senare och trycket ökar än mer. Axel Brage i kassan står upp bra och håller tätt. 7 sekunder efter att Hästen blivit fulltaligt sätter Brock Montpetit pucken säkert i ett till spillogivet mål. Leksand tar ut Haukeland direkt efter telningen men lyckas inte skapa några heta chanser.

Hästen vinner med 3-1 och det är egentligen ingen tvekan om att segern är rättvis. Leksand har för visso luckinnehavet, 46-54 men Hästen vinner skotten klart med 42-29.

2016-01-14 TabellPå lördag är det ny match på bortaplan och denna gång står Västerås för motståndet. Seger och vi är bara 1 pinne efter dem, samtidigt som lagen under flåsar i nacken.

I tisdags förlängde Oskar Lang med Leksand säsongen ut och ytterligare två år. Bra att sportrådet agerar tidigt och säkrar upp truppen. 9 spelare har kontrakt även över nästa säsong men frågan är om Viktor Amnér stannar kvar om vi inte tar klivet upp, finns säkert en SHL-klausul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *